Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАБУ має зайнятися зустрічами Грановського – Лещенко

П'ятниця, 20 травня 2016, 14:41

Народні депутати проситимуть Національне антикорупційне бюро перевірити мету зустрічей колеги з пропрезидентської фракції Олександра Грановського із суддями та прокурорами.

Про це заявив депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко з трибуни Верховної Ради.

"Були слухання антикорупційні в парламенті, було мало депутатів… На цих слуханнях виступали зірки української розслідувальної журналістики: програма "Схеми", програма "Слідство", програма "Наші гроші". Вони борються з корупцією набагато ефективніше, ніж правоохоронні органи", – сказав він.

"Вчора в ефірі "Першого національного" була програма "Схеми" про створення інституту "смотрящих", про те, як наш колега Грановський зустрічається з суддею Вовком, як він зустрічається з бізнесменами, як вони вирішують по ресторанах схеми, які будуть діяти, як робити незаконні рішення і як збагачуватимуться українські політики", – заявив Лещенко.

Він попросив глядачів подивитися цю програму в інтернеті.

"Але ми як депутати звернемося до НАБУ, щоб перевірили, які були підстави для цих зустрічей, чи немає тут порушення і тиску на суддів з боку депутатів, чи не є це ті самі "смотрящі", про яких ми говоримо", – заявив Лещенко.

Раніше програма "Схеми" попри спроби Грановського приховати цю інформацію, показала відеозапис із ресторану, на якому видно декілька зустрічей цього депутата.

Зокрема, у день зйомок Грановський спілкувався з главою окружного суду Києва Павлом Вовком і директором Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександром Рувиним.

Тоді ж він поговорив із екс-міністром енергетики і вугільної промисловості Володимиром Демчишиним, а також із власником компанії "Укройлпродукт" Сергієм Тищенком.

Ще раніше Грановського зафіксували під час зустрічі з одіозним прокурором Сергієм Лисенком із так званого прокурорського угрупування "Лисі птахи".

Сам Грановський, який входить у комітет ВР із питань правової політики і правосуддя, заперечує, що він є "смотрящим" президента у судовій системі.

16 травня він поскаржився, що за ним стежать журналісти. А охоронці Грановського – штатні працівники СБУ – опублікували в інтернеті фотографії паспорта та акредитаційної картки оператора "Схем" Ярослава Бондаренка.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування