Порошенко: Зроблю все, щоб Савченко в цьому місяці повернулася

Понеділок, 23 травня 2016, 19:39

Президент Петро Порошенко заявив, що зробить усе можливе, щоб у цьому місяці повернути незаконно засуджену в Росії Надію Савченко додому.

Про це він сказав під час спілкування із журналістами в рамках робочого візиту в до Туреччини, відповідаючи на запитання щодо можливого обміну Надії Савченко на засуджених в Україні російських спецпризначенців.

"Ми зробимо все можливе для того, щоб Надія якнайшвидше повернулась додому. Зроблю все можливе, щоб в цьому місяці повернути її додому", - заявив Порошенко.

Президент нагадав, що саме в Туреччині під час його попереднього візиту, він заявив про те, що готовий використати будь-які свої конституційні повноваження для того, щоб повернути Надію додому.

"Тому, якщо таке звернення надійде – я негайно скористаюся цим", - підкреслив глава держави.  

Президент зазначив також, що під час його переговорів, які відбулися у понеділок, значна частина уваги була присвячена питанню звільнення льотчиці.

"Разом з тим, я хотів би уникнути політизації цього процесу, коли окремі політики, чиновники чи урядовці хочуть на цьому нагріти руки. Тут не буде задіяно жодного політика, крім наших іноземних партнерів",- підкреслив президент.

Глава держави зауважив, що  голові СБУ Василю Грицаку дано доручення щодо технічного виконаня всіх необхідних юридичних обставин щодо цього процесу.

"Але закликаю всіх – ми будемо говорити про це тоді, коли президентський літак з Надією торкнеться злітної смуги українського аеропорту", - сказав Порошенко, додавши, що "дуже багато стоїть на карті".

Як відомо, раніше міністр юстиції Росії Олександр Коновалов заявив, що його відомство опрацьовує можливість видачі Савченко Україні, а не обміну.

При цьому він зазначив, що обмін також можливий, проте це вже компетенція не Мін'юсту, а дипломатичних домовленостей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування