США, Корея і Японія засудили спробу КНДР запустити балістичну ракету

Середа, 1 червня 2016, 03:45

Сполучені Штати Америки різко засудили невдалу спробу КНДР провести запуск ракети середньої дальності.

З відповідною заявою виступив речник Білого дому Джош Ернест, пише DW.com.

"Сполучені Штати рішуче засуджують випробування ракети Північною Кореєю", - наводить його слова агенція Reuters. Він також закликав Пхеньян утриматися в майбутньому від подібних дій, а натомість зосередитися на виконанні своїх міжнародних зобов'язань.

Водночас американські військові підтвердили спробу Північної Кореї здійснити запуск балістичної ракети середньої дальності.

Пентагон у своїй заяві так само різко засудив дії Пхеньяна, вказавши, що вони порушують відповідну резолюцію Ради Безпеки ООН, передає агенція.

З осудом дій Пхеньяна до цього виступили також Сеул та Токіо. Так, Південна Корея застерегла північного сусіда, що КНДР може отримати у відповідь загострення санкцій з боку міжнародної спільноти та ще більшу ізоляцію.

З такою заявою виступив речник міністерства закордонних справ Південної Кореї. А голова МЗС Японії Фуміо Кішіда, своєю чергою, назвав численні пуски ракет Північною Кореєю "актами провокації міжнародної спільноти, в тому числі й Японії".

Як повідомлялось, КНДР рано вранці, 31 травня, провела невдалий запуск ракети середнього радіусу дії. За даними південнокорейських військових, згаданою ракетою, імовірно, була "Мусудан". Ракета вибухнула невдовзі після старту з мобільної пускової установки. Це вже четвертий невдалий пуск ракети цього класу.

"Мусудан" із дальністю польоту до чотирьох тисяч кілометрів теоретично може уражати американські військові баз в Японії і на Гуамі.

Рада Безпеки ООН 2 березня одноголосно прийняла резолюцію про посилення санкцій відносно Північної Кореї. Зокрема, в КНДР був заборонений експорт матеріалів, які можуть використовуватися в ядерній програмі країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування