Гончаренко: БПП збирається підтримати зняття недоторканності з Онищенка

Понеділок, 4 липня 2016, 19:11

Народний депутат від фракції БПП Олексій Гончаренко заявляє, що його політсила збирається проголосувати за зняття недоторканності з депутата Олександра Онищенка.

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

"Фракція БПП щойно на своєму засіданні ухвалила рішення підтримати зняття недоторканності з народного депутата Онищенка, а також дати згоду на його затримання і арешт. Єдине правильне рішення!" - написав він.

У той же час інший депутат БПП Світлана Заліщук повідомила, що голосування щодо Онищенка буде першим питанням порядку денного у вівторок.

"Пан Ігор (Ігор Гринів, голова фракції - ред.) Закликав фракцію голосувати " за" всі три рішення - притягнення до відповідальності, дозвіл на затримання та арешт. На питання, чи є заперечення, - жоден депутат не виступив проти", - написала вона на Facebook.

"Однак на засіданні лише третина депутатів. Повна картинка буде зрозуміла завтра в залі. Недаремно Онищенко завбачливо поїхав до Москви. Очевидно, що не переконаний, чи спрацюють його "інвестиції" в парламенті", - додала Заліщук.

У той же час нардеп від БПП Сергій Лещенко вважає, що Онищенко зможе уникнути відповідальності.

"Мій прогноз такий, що завтра у парламенті буде катастрофа - проголосують за згоду на притягнення Онищенка до відповідальності, але не дадуть голосів за його затримання та арешт. А воно працює тільки в зв'язці, бо без дозволу на затримання та арешт не існує жодного способу впливу на депутата", - пояснив він.

"Тобто парламент ввімкне механізм кругової поруки і Онищенко уникне відповідальності. Рада доведе свій статус закритого елітарного клубу, члени якого мають недоторканність від будь-якого кримінального переслідування", - додав політик.

Як відомо, Онищенко у неділю, 3 липня, перебував у Москві, де дивився футбольний матч між збірними Франції і Ісландії.

Депутата підозрюють в організації схеми з розкрадання державного газу у великих масштабах.

Він своєї провини не визнає.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування