Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд лишив Пасішника на особистих зобов'язаннях

П'ятниця, 5 серпня 2016, 03:28
Суд лишив Пасішника на особистих зобов'язаннях

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання для колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Про це 4 серпня заявила прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Ярова, передає УНІАН.

"Солом'янський суд обрав для Пасішника запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - сказала вона.

Ярова заявила, що до цього часу у підозрюваного не було ніякого запобіжного заходу.

Представник САП зазначила, що запобіжний захід буде діяти до завершення досудового слідства.

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро встановили факт незаконного впливу Пасішника на тодішнього міністра економіки Айвараса Абромавичуса з 25 січня по 1 лютого з метою внесення проти волі міністра пропозиції на призначення виконавчого директора НАКу заступником міністра економічного розвитку і торгівлі.

Пасішник називав ці підозри безпідставними.

Він підтверджував свій інтерес зайняти посаду заступника міністра, але інформацію про лобіювання його кандидатури депутатом Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Ігорем Кононенком заперечував.

11 березня 2016 року виконавчому директору, в.о. заступника голови правління "Нафтогаз-Україна" Андрію Пасішнику повідомили підозру на допиті в Національному антикорупційному бюро.

14 березня Солом'янський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання: без дозволу детектива, прокурора або суду він не може виїжджати за межі Києва і має з'являтися на вимогу детективів або прокурорів на допити.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування