Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" отримав майже 22 мільярди гривень прибутку

Субота, 6 серпня 2016, 12:39
Нафтогаз отримав майже 22 мільярди гривень прибутку

За результатами першого півріччя 2016 року НАК "Нафтогаз України" отримав 21,8 млрд гривень чистого прибутку.

Про це йдеться у фінансовій звітності "Нафтогазу", оприлюдненій на сайті компанії.

"Основними факторами, що обумовили формування позитивного результату, стали наступні прибутки в загальному розмірі 34,3 млрд гривень: 18,8 млрд гривень валового прибутку від надання послуг з транзиту газу; 12,9 млрд гривень валового прибутку по сегменту "Оптова торгівля газом"; 2,6 млрд гривень інші доходи, зменшені на інші витрати", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, сума прибутку, отриманого компанією за перше півріччя 2016 року, не враховує витрат на збільшення резерву сумнівних боргів в розмірі 1 млрд гривень.

"В 2016 році Група "Нафтогаз" сплатить податків до бюджету на 25 млрд гривень більше, ніж бюджет витратить на дотації газу для потреб населення", - повідомили у компанії.

"Реформування газового ринку та поступове приведення цін реалізації газу до економічно обґрунтованого рівня дозволило компанії забезпечити формування чистого прибутку в першому півріччі 2016 році, та перетворитись з компанії, діяльність, якої фінансувалась з бюджету, на найбільшого в країні платника податків", - йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що в 2016 році "Нафтогаз" вперше з 2006 року не отримує прямої підтримки з держави у вигляді компенсації різниці в цінах у вигляді рекапіталізації за рахунок отриманих ОВДП.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що до кінця року група "Нафтогаз" планує перерахувати в бюджет понад 60 млрдгривень податків.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування