В Іраку Олланд відвідав штаб курдських формувань "Пешмерга"

Вівторок, 3 січня 2017, 05:34

Під час візиту до Іраку президент Франції Франсуа Олланд відвідав штаб курдських воєнізованих формувань "Пешмерга", які беруть участь в операції проти екстремістського угрупування "Ісламська держава".

Про це пише Радіо Свобода.

Олланд ознайомився з ходом операції зі звільнення північної провінції Іраку Найнава і її адміністративного центру міста Мосул від терористів "Ісламської держави", в якій беруть участь бійці "Пешмерга". Олланда супроводжував міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан і глава Іракського Курдистану Масуд Барзані.

Раніше президент Франції прибув в адміністративний центр Іракського Курдистану місто Ербіль, де обговорив боротьбу з "Ісламським державою" і зустрівся з розміщеними в Іраку французькими військовослужбовцями.

Наземна фаза операції зі звільнення другого за величиною міста Іраку, Мосула, розпочалося 17 жовтня 2016 року. У ній беруть участь іракські урядові сили, загони "Пешмерга", а також бійці з числа місцевих племен і шиїтські збройні загони. Підтримку силам, що протистоять джихадистам, надає французька авіація і артилерія, які діють у складі міжнародної коаліції на чолі з США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування