МЗС закликало світ натиснути на Москву через визнання "паспортів ОРДЛО"

Субота, 18 лютого 2017, 19:18

Російська сторона вкотре порушує державний суверенітет і територіальну цілісність України, свої міжнародні зобов'язання та фундаментально порушує Мінські домовленості.

Про це йдеться у заяві МЗС України у відповідь на підписання президентом РФ Володимиром Путіним указу про визнання документів, виданих проросійськими бойовиками на окупованих територіях Донбасу.

"В Україні не визнають ухвалення Кремлем указу про визнання так званих документів, що видані на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України. Це, де-факто, є визнанням контрольованих Росією на окупованих українських територіях Донбасу нелегітимних органів влади", - заявили в МЗС України. 

У відомстві закликали міжнародних партнерів України "посилити тиск на Росію з метою неухильного виконання нею Мінських домовленостей та повернення Кремля в міжнародне правове поле".

Як відомо, 18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що підписанням даного указу президент РФ Володимир Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з "Мінського процесу".

Президент України Петро Порошенко назвав підписання Путіним указа "черговим доказом російської окупації і порушення норм міжнародного права".

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що визнання Росією документів, виданих бойовиками,є свідченням свідомої ескалації конфлікту на сході Україні, як мілітарної, так і гуманітарної

Як повідомляє "Європейська правда", Клімкін та інші учасники переговорів у Мюнхені повідомили, що указ Путіна був підписаний до початку переговорів у "Нормандському форматі", однак делегаціям не було про нього відомо.

Співрозмовники ЄП впевнені у тому, що співпадіння часу публікації із "Нормандськими переговорами" було свідомим кроком Кремля.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...