Луценко не розкрив, хто охороняв Вороненкова

Четвер, 23 березня 2017, 14:10

Екс-депутата Державної Думи Російської Федерації Дениса Вороненкова охороняв представник однієї зі спецслужб України.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Вороненков перебував під охороною однієї зі спецслужб України. Людина, яка була поранена сьогодні і яка змогла нанести постріли у відповідь кілеру, є діючим працівником однієї зі спецслужб", – сказав він.

Він також зазначив, що Служба безпеки України не веде цю справу.

Луценко переконаний, що працівник охорони спрацював професійно.

Він відкидає думку, що Україна винна у смерті Вороненкова.

У СБУ заявляли, що не вони забезпечували охорону Вороненкова.

Його колишній колега по Держдумі Ілля Пономарьов, який також перебрався до України минулого року, говорив про охоронця з поліції.

Однак голова департаменту МВС із комунікації зі ЗМІ Артем Шевченко заявив "Українській правді", що структури Міністерства внутрішніх справ, а саме Нацполіція, не здійснювали охорону Вороненкова.

Як відомо, 23 березня о 11:25 на виході з готелю "Прем'єр Палас" пострілом убили чоловіка, який виявився колишнім російським депутатом Вороненковим, який із родиною перебрався до України.  

За даними поліції Києва, охоронець Вороненкова, поранений під час перестрілки, і людина, що, ймовірно, стріляла в екс-депутата РФ, перебувають у лікарні.

Вороненков у грудні 2016 року отримав громадянство України. У Росії проти нього було порушено справу за статтею про шахрайство.

В Україні Вороненков встиг дати свідчення у справі про державну зраду проти екс-президента України Віктора Януковича, який переховується від українських правоохоронців у Росії.

Олена Рощенко, УП, доповнено

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування