Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новинський створює опозицію до "Опозиційного блоку"

Вівторок, 3 жовтня 2017, 15:35

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявляє про створення опозиційної платформи всередині фракції.

Про це він заявив журналістам у вівторок, передають "Українські новини".

За словами нардепа, на це його підштовхнуло голосування у другому читанні за законопроект №6232 про врегулювання діяльності нового Верховного Суду.

"Повідомляю про те, що зі своїми однодумцями, які не голосували за судову реформу або голосували проти, будемо створювати опозиційну платформу усередині ОБ", - сказав він.

За його словами, дискусія всередині партії та фракції про цей законопроект не привела до єдиної думки, і частина депутатів його підтримала.

"У жодному разі це ніякий не розкол", - додав він.

Водночас співголова ОБ Олександр Вілкул повідомив, що він довідався про таке рішення колег із повідомлень ЗМІ.

За інформацією Української правди, отриманою від співрозмовників в ОБ, останні три тижні всередині партії йшла запекла дискусія з приводу голосування за судову реформу.

Заяви Михайла Добкіна і Новинського стали наслідком цього конфлікту, в ході якого різні групи не дійшли згоди.

Як повідомлялося, у вівторок Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №6232 про внесення змін до низки кодексів, який запускає судову реформу.

"Опоблок", зокрема, дав за законопроект 20 голосів. При цьому в залі були присутні 33 депутати фракції. За голосували співголови фракції Юрій Бойко і Вілкул, проти - депутати Добкін і Новинський.

Добкін після голосування заявиви, що виходить з партії.

За словами нардепа з фракції "Батьківщина" Олени Шкрум, "радикал" Андрій Лозовой вніс до цього закону поправку, яка "знімає з крючка" правоохоронців депутатів з "Опоблоку" та колишніх "регіоналів".

Читайте також: Ахметов подав на розлучення. Що відбувається в "Опозиційному блоці"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...