СММ ОБСЄ зафіксувала військову колону, яка прямувала у Луганськ із ОРДО

Вівторок, 21 листопада 2017, 21:40

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала військову техніку, озброєних людей та колону, яка прямувала до Луганська з ОРДО.

Про це СММ ОБСЄ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні в Луганську Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала наявність машин військового типу і присутність озброєних осіб навколо будівлі, де раніше було розміщено Управління міністерства внутрішніх справ України в Луганській області", - пише СММ ОБСЄ.

Крім того, патруль СММ ОБСЄ зафіксував колону машин з не менше 6 вантажівок військового типу, 2 бронетранспортерів, 1 встановленої зенітної установки (ЗУ-23), та більше 20 цивільних автомобілів без номерних знаків мінімум з 50 озброєними людьми на дорозі поблизу Дебальцеве в Донецькій області.

Подібну, ймовірно, ту ж колону, яка пересувалася в напрямку Луганська, згодом зафіксував інший патруль СММ в селі Весела Тарасівка (15 км на захід від Луганська).

 
 
 
 
 

Як відомо, напередодні ватажок незаконного збройного формування "ЛНР" Ігор Плотницкий відсторонив Ігоря Корнета від "посади міністра внутрішніх справ ЛНР" у зв'язку з порушенням кримінальної справи.

Той, однак спростовує свою відставку, та забарикадувався в будівлі т. з. "МВС ЛНР".

Корнет також заявив про затримання на окупованій частині Луганської області українських диверсантів.

Плотницький заявив, що ситуація в Луганську "знаходиться під його контролем і найближчим часом буде повністю вирішена".

Спостерігачі ОБСЄ моніторять ситуацію в Луганську та підтверджують наявність озброєних людей, які заблокували частину міста.

У тимчасово окупованому Луганську вже кілька годин не працюють телебачення і радіо.

Згодом у мережі з'явилося відео, на якому знято, як в тимчасово окупований Луганськ приїхала велика військова колона з машин та, ймовірно, військових з Донецьку.

У конфлікті між Ігорем Плотницьким та звільненим ним "міністром МВС ЛНР" Ігорем Корнетом Кремль обрав сторону останнього. Наразі Плотницькому не загрожує відставка, йому дали "останній шанс", повідомляє РБК.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування