Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 21 грудня 2017, 19:33

Лондонський суд заарештував активи Коломойського, Боголюбова і Григоришина, в Кабміні знайшли шпигуна, США схвалила продаж летальної зброї Україні, Данилюк закликає Луценка піти у відставку - новини, які обговорювали 21 грудня.

Про Коломойського. Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать.

"Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді", - прокоментував Коломойський.

Про шпигунів. Співробітники контррозвідки Служби безпеки викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб Росії. Так, був затриманий Станіслав Єжов. Він працював на посаді заступника керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та інформував спеціальні служби Росії про зарубіжні поїздки і переговори Гройсмана.

СБУ кілька місяців "вела" Єжова за згодою Гройсмана для документування його контактів з російськими спецслужбами.

"Новини ми читали, але ніякої інформації ми не маємо у своєму розпорядженні, тобто тому нічого конкретного не можу сказати", - заявив прес-секретар Путіна.

Ще сьогодні СБУ викрила у протиправній діяльності підполковника СБУ, який працював на спецслужби Російської Федерації.

Про літальну зброю. Адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила продаж летальної оборонної зброї Україні, але поки про Javelin не йдеться.

Про Григоришина. Високий суд Англії та Уельсу видав наказ про заморожування активів групи "Енергетичний стандарт" українсько-російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Про Данилюка та Луценка. Міністр фінансів Олександр Данилюк звинувачує Генеральну прокуратуру в спробах перешкоджати розслідуванню щодо Приватбанку. Він також заявив, що вимагає відставки генпрокурора.

Про санкції. Рада ЄС вирішила продовжити економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 року.

"ГПУ розглядає заяву міністра фінансів О.Данилюка як банальне бажання уникнути кримінальної відповідальності за встановлену ДФС несплату податків на суму 746 343, 84 грн", - відповіли у ГПУ.

Про суди. Конституційний Суд визнав неконституційною і скасував заборону призначати керівниками вищих навчальних закладів тих, хто голосував за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року.

Про рейтинги. У президентському рейтингу соціологічної групи "Рейтинг" лідирує Юлія Тимошенко, за нею слідують Петро Порошенко та Святослав Вакарчук.

Про Саакашвілі. Нідерланди задовольнили запит екс-президента Грузії і лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі на отримання візи.

Про Барну. Поліція повідомила про підозру в побитті курячими яйцями народного депутата Олега Барни активістам "Автомайдану" Сергію Хаджинову, Олегу Пушаку та Богдану Мельнику.

Про погоду. У п'ятницю 22 грудня територія України залишиться в холодній повітряній масі. Очікуються снігопади (на півдні - невеликі), в західних, північних і центральних областях на дорогах ожеледиця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування