Суд щодо Саакашвілі перенесли на 3 січня

П'ятниця, 22 грудня 2017, 11:25

Апеляцію прокуратури на рішення Печерського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу лідеру "Руху нових сил" Міхеілу Саакашвілі, яка мала розглядатись 22 грудня, перенесли на 3 січня.

Про це повідомив Саакашвілі у залі суду.

"До цього суду нема жодних претензій, бо вони реально не отримали цю справу. Але чому вони не отримали цю справу? І зверніть увагу на коли вони хочуть судове засідання провести. 3 січня", - сказав Саакашвілі. 

Фото Ельдара Сарахмана 

Він додав, що засідання перенесли на післясвяткову дату, щоб до процесу не було уваги громади.

"Що таке 3 січня? Правильно – люди сплять, люди у відпустці і взагалі не знають, що відбувається у світі. Сьогодні ще світ слідкує, ще світ зацікавлений, це провідні газети світу висвітлюють ці події, а 3 січня всі будуть спати і можна виносити те рішення, яке буде потрібне владі, корумпованому ОЗГ, яке керує країною", - сказав Саакашвілі. 

Він припускає, що 3 січня йому спершу хочуть обрати домашній арешт, а потім почати процедуру "незаконної екстрадиції".

Як відомо, 11 грудня у Печерському райсуді розглядали обрання запобіжного заходу затриманому лідерові "Руху нових сил" Міхеілу Саакашвілі. 

Суд відпустив екс-президента Грузії на час розслідування.

Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід затриманому Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Прокурор заявляв, що є ризик, що лідера "Руху нових сил" можуть ліквідувати спецслужби РФ з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко та низка народних депутатів пропонували взяти Саакашвілі на поруки.

15 грудня Генпрокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої інстанції відправити Міхеіла Саакашвілі під домашній арешт.

Про перебіг подій читайте в онлайні, який вела "Українська правда"

Як відомо, Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня і помістили до ізолятора тимчасового тримання Служби безпеки України на Аскольдовому провулку.

Йому інкримінують ч 2. статті 256 - "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".

Генпрокуратура стверджує, що Міхеіл Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.