Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замах на Геращенка: суд дозволив заочне слідство щодо організатора з РФ

П'ятниця, 26 січня 2018, 15:00

Печерський райсуд Києва дозволив СБУ проводити заочне розслідування стосовно росіянина, який підозрюється в організації замаху на життя нардепа Антона Геращенка.

Про це йдеться в ухвалі суду від 22 січня, текст якого опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

Таким чином суд задовольнив клопотання старшого слідчого Служби безпеки України.

За інформацією самого Геращенка, підозрюваний – це агент російських спецслужб Андрій Тихонов.

"Під час стеження за мною кілери кілька разів виїжджали до РФ, до міста Бєлгород, для зустрічі зі своїм куратором - агентом російських спецслужб Андрієм Тихоновим і ще одним негідником, ім'я якого поки не розголошується. Також кілери вели переговори зі своїми російськими кураторами через інтернет", - писав він у Facebook 20 січня.

Згідно з судовою ухвалою, кримінальне провадження проти Тихонова відкрите 7 червня 2017 року.

Як відомо, в червні 2017 року СБУ завершила розслідування у кримінальному провадженні щодо посягання на життя народного депутата Антона Геращенка.

Обвинувальний акт проти двох підозрюваних, що вже знаходяться під вартою, було скеровано до суду. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Тихонов є третім підозрюваним у цій справі. Слідство встановило, що він - один з активних терористів ОРЛО і готував замах на Геращенка, виконуючи завдання головного управління Генштабу збройних сил РФ.

У січні СБУ заявила, що попередила у Києві замах на депутата від "Народного фронту" Антона Геращенка, який планувалося здійснити за кураторства російських спецслужб.

У повідомленні йшлося, що на той момент замовник замаху, уродженець РФ, перебував у російському місті Бєлгород. Для здійснення замаху в Україні він найняв двох раніше засуджених громадян.

За даними СБУ, двоє виконавців прибули 19 грудня до Києва, де проводили активну розвідку та спостереження за місцями роботи і проживання нардепа. Їх затримали поблизу житла Геращенка з приведеним у готовність саморобним вибуховим пристроєм.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування