П'яних водіїв стало на чверть більше – поліція

Середа, 31 січня 2018, 13:34

У 2017 році правоохоронці зафіксували понад 114 тисяч випадків керування транспортом у стані сп’яніння, що на чверть більше, ніж у 2016 році.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає прес-служба Нацполіції.

"Всього ж у минулому році сталося 162,5 тисяч дорожньо-транспортних пригод. З них з вини п’яних водіїв – 5,8 тисяч. На дорогах країни загинули майже 3,5 тисячі людей", - розповів Білошицький.

За його словами, проблема керування автомобілем у стані сп’яніння залишається критичною.

 

Він додав, що кількість п'яних водіїв не зменшилась навіть після підвищення штрафів від 10,2 до 40,8 тисяч гривень та позбавлення права керування транспортними засобами від 1 до 10 років  (якщо порушення було скоєне втретє - ред.) у 2016 році.

На думку Білошицького, безвідповідальне ставлення до дорожнього руху, зокрема – керування напідпитку, пов’язано із відсутністю необхідного механізму контролю та виявлення такого виду правопорушення.

Також він повідомив, що у 2017 році поліцейські зареєстрували 27 220 ДТП, в яких загинуло 3432 людини та майже 35 тисяч отримали травми.

При цьому переважна кількість аварій сталися через порушення Правил дорожнього руху.

"Зокрема, порушення правил маневрування стало причиною 58,4 тисяч ДТП, в яких загинуло 199 людей. 658 людей загинуло у результаті аварій внаслідок перевищення безпечної швидкості. Керування транспортом у стані сп’яніння спричинило 115 смертей", - сказав Білошицький.

 

Він додав, що серед інших "популярних" порушень – недодержання дистанції, порушення правил проїзду перехресть, виїзд на смугу зустрічного руху, невиконання вимог сигналів регулювання.  

Поліцейський зазначив, що наразі потрібен чіткий механізм, який використовується в європейських країнах: зупинка транспортного засобу з метою проведення перевірки.

На його думку, "почуття у кожного водія невідворотності покарання – дуже важливий превентивний захід, який має бути у нас забезпечений".

Раніше прем'єр Володимир Гройсман заявив, за чотири роки у дорожньо-транспортних пригодах в Україні загинуло 15300 громадян.

Також повідомлялося, що щорічно на дорогах України гине до 3 тисяч людей.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект Кабінету міністрів, який передбачає кількаразове збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Законодавча ініціатива має істотно посилити покарання за порушення правил дорожнього руху.

У свою чергу виконуючий обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак на засіданні Кабінету міністрів 15 листопада 2017 року зазначав, що безпека на дорогах є важливим напрямком.

Він привітав ініціативу щодо зменшення ліміту швидкості у населених пунктах до 50 кілометрів на годину.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування