Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ФРН планують участь німецьких військових у місії ООН на Донбасі

Четвер, 15 лютого 2018, 09:46

Уповноважений Бундесверу з питань збройних сил, член Соціал-демократичної партії Німеччини Ганс-Петер Бартельс заявив, що розраховує на участь німецьких військових у майбутній миротворчій місії ООН на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв'ю групі видань Redaktionsnetzwerk Deutschland, передає DW.

Бартельс зазначив, що у разі можливого оголошення миротворчої операції під егідою ООН на Донбасі Німеччина візьме "активну участь".

Він додав, що текст угоди між консерваторами з ХДС/ХСС та соціал-демократами щодо формування нової "великої коаліції", де можлива миротворча місія ООН на Донбасі, розглядається як шлях до миру в цьому регіоні.

Також зазначається, що можлива участь німецьких миротворців у місії ООН на Донбасі знаходить підтримку й у лавах німецьких Зелених.

Так, експертка з питань оборони цієї політичної сили Катя Койль заявила, що Німеччина має підтримати таку місію "залежно від потреби", у разі ухвалення Радою Безпеки ООН відповідного рішення.

Вона додала, що саме таке рішення Радбезу стало б "успіхом дипломатії".

Раніше повідомлялося, що Австрія готова розглянути участь своїх військових у миротворчій місії ООН на Донбасі.

Також про свою можливу участь у миротворчій місії на Донбасі заявляли у Білорусі.

Повідомлялося, що ООН має розглянути застосування контингенту у 20 тисяч військовослужбовців з країн, які не є членами НАТО, і 4 тисяч поліцейських для того, щоб допомогти вирішити кризу в Україні.

Як відомо, Росія перехопила ініціативу України щодо миротворців на Донбасі – і запропонувала свій варіант, який передбачає наявність місії лише на лінії розведення сторін для охорони місії ОБСЄ.

Україна ж наполягає на миротворцях на усій захопленій території, в тому числі – на кордоні з Росією.

Також Київ проти того, щоб росіяни входили у миротворчу місію ООН, якщо її спрямують на схід України.

30 січня спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявив, що Росія вже не виключає можливість розгортання миротворчої місії ООН по всій території на Донбасі, включаючи російсько-український кордон.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: