Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Труханов відповів на всі питання ще в 2017 році – адвокат

Четвер, 15 лютого 2018, 11:44

Захист міського голови Одеси Геннадія Труханова просить суд визнати незаконним його затримання та відхилити клопотання прокуратури щодо арешту з альтернативою застави в 50 мільйонів.

Про це під час засідання щодо обрання Труханову запобіжного заходу в Солом'янському райсуді Києва сказав його адвокат Олександр  Лисак.

Захист продовжує наполягати на тому, що Труханов повернувся в Україну з відрядження як тільки дізнався про підозру Національного антикорупційного бюро.

"Провадження існує з 2016 року. Труханов у цьому провадженні був допитаний у 2017 році в якості свідка. Тоді допит тривав 12 годин, впродовж яких йому задали 72 питання. Труханов дав тоді вичерпні відповіді", – стверджує адвокат.

За словами Лисака, Труханова ще 5 лютого викликали на допит у якості свідка і тому швидка перекваліфікація в обвинувачені "викликає в нього подив".

На думку захисту матеріали обвинувачення є необгрунтованими.

"Ніяких підробок не встановлено, впливу не встановлено, був нормальний робочий процес документообігу щодо придбання майна", – запевняє адвокат.

Як відомо, у четвер Солом'янський райсуд Києва розглядає обрання запобіжного заходу для мера Одеси Геннадія Труханова.

Сторона обвинувачення заявила, що перебуваючи майже 2 місяці за кордоном, мер Одеси Геннадій Труханов переховувався від вручення йому підозри.

Як повідомлялося, 13 лютого у НАБУ підтвердили оголошення підозри меру Одеси та 3 посадовцям мерії Одеси за статтею про привласнення майна.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд арештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

14 лютого Труханова затримали в столичному аеропорту "Бориспіль" і вручили підозру. 

Також у "Борисполі" затримали заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяці – з 26 грудня 2017 року, коли почалася його чергова відпустка.

Це пов'язували із активізацією роботи НАБУ у справі про купівлю приміщень заводу "Краян" за завищеними цінами під потреби міської влади.

На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми – 185 мільйонів гривень.

Читайте також: Труханова заштормило. У яких справах НАБУ фігурує мер Одеси

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: