Бакулін і його помічники не виходять на зв'язок – Парубій

Четвер, 22 лютого 2018, 10:52

Народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Євген Бакулін, на якого генеральний прокурор вніс до парламенту подання на зняття депутатської недоторканності, затримання і арешт, не виходить на зв'язок.

Про це повідомив журналістам у четвер голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки мені відомо, зараз він не входить на зв'язок. Помічники перестали брати слухавку. Але законом передбачено, що у нього (Бакуліна - ред.) э п'ять днів (для пояснень). Якщо він це право не використовує, регламентний комітет розгляне подання", – сказав Парубій.

Він нагадав, що для процедури розгляду подання генпрокурора передбачено 20 днів.

Як повідомлялось, 16 лютого генпрокурор Юрій Луценко підписав подання про затримання і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна.

Луценко зазначав, що подання стосується підозр за статтями 255 (створення організованого злочинного угрупування), 191 (розкрадання державних коштів) та інших статей у справі про так звані "вишки Бойка".

За словами генпрокурора, Бакулін, попри те, що є нардепом, територію України давно не відвідував.

4 лютого помічник Бакуліна заявляв, що той перебуває у лікарні після операції.

Увечері 19 лютого голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив про те, що до парламенту надійшло подання генпрокурора на Євгена Бакуліна і зауважив, що невідкладно передав документи на розгляд профільного комітету.

Заступник голови регламентного комітету ВР народний депутат Володимир Арешонков прогнозував, що засідання комітету, швидше за все, відбудеться 28 лютого.

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в сумі 10 млн грн.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування