Колобов не давав викривальних свідчень – адвокат

П'ятниця, 23 лютого 2018, 11:38

Адвокат екс-міністра фінансів Юрія Колобова, підозрюваного у розкраданні коштів, Ігор Фомін заявляє, що його клієнт не давав викривальних свідчень.

Про це він сказав у коментарі "Українській правді".  

"Такого не було. Не мали місце викривальні свідчення", - сказав він, коментуючи повідомлення ГПУ про те, що справу проти Колобова закрили тому, що він дав викривальні показання, і що закінчились строки позовної давності.

"Я подзвонив в ГПУ і зазначив, що якщо вони не спростують цю інформацію, я подам на них до суду", - додав Фомін.

Він розповів, що Колобова два рази допитували в Іспанії.

"Його допитували в Іспанії двічі. Коли отримав підозру – це було в Мадриді. Другий раз, коли змінювали підозру щодо нього, коли була перекваліфікація, після проведення експертизи. Експерт-поліграфолог підтвердив обставини, що ніяких розкрадань і спричинення збитків державі не вчинено і перекваліфікували на службову недбалість.

Це було в Барселоні", - сказав Фомін.

Він також додав, що після цього є два рішення Печерського суду.

"І фактично Іспанія дала йому політичний притулок", - підсумував Фомін.

Як відомо, 21 лютого 2018 року Печерський районний суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури та звільнив від кримінальної відповідальності екс-міністра фінансів Юрія Колобова, підозрюваного у привласненні коштів, через закінчення строків давності.

У ГПУ на це заявили, що прокуратура інколи повинна приймати непопулярні рішення. 

Пізніше на запит УП у Генпрокуратурі пояснили закриття справи проти Колобова, тим, що він дав викривальні показання, і що закінчились строки позовної давності.

Але через 1,5 години після виходу матеріалу до редакції УП зателефонували з ГПУ і попросили виключити з новини абзац про викривальні покази. У Генпрокуратурі аргументували це тим, що дали помилкову інформацію.   

Оксана Коваленко, Ірина Балачук, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування