Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко каже, що хотіла б самоусунення чинної влади

Четвер, 22 березня 2018, 09:00

Депутат Надія Савченко вірить, що більшість українців хочуть зміни влади, зокрема й оновлення складу Верховної Ради.

На засіданні регламентного комітету щодо дозволу на її затримання й арешт, відповідаючи на запитання, вона сказала:

"98% населення України точно може сказати слова: "Щоб ця Рада зірвалася, згоріла, щоб вони там всі…!".

На переконання Савченко, "силова зміна влади відбулася під час Майдану".

"Є велика різниця між державним переворотом, революцією і військовим переворотом – путчем. Путч – це найбільш гуманна тактика зміни влади. Військові не вбивають, вони просто беруть в облогу і домагаються прийняття рішень для народу або самоусунення. Це доведений історичний факт у багатьох країнах", – заявила вона  

"Коли відбувається революція, то вона відбувається великою кров’ю й часто може завершитися громадянською війною. Коли відбувається державний переворот, коли одна верхівка міняє іншу, то це зазвичай відбувається "кознями", інтригами, підлістю", – сказала нардеп і колишня військова льотчиця.

Савченко у регламентному комітеті
Савченко у регламентному комітеті

"Я вірю в Майдан. Вірила і вірю", – запевнила вона.

"Я сподіваюся, що цього разу влада дійде до моменту, що зрозуміє можливість і неможливість реального і спробує сама або піти на діалог з народом, або спокійно самовідсторонитися, без силового примусу. Я належу до тих людей, які вірять, що до влади дійде, що треба самоусунутися без силового примусу", – заявила Савченко.

На слова про те, що її в Раді вже ніхто не боїться, Савченко відповіла: "Не треба боятися мене, бійтеся українців".

Нардеп підтвердила, що факти щодо перевезення зброї з окупованої території були, але це була спецоперація, здійснена за допомогою волонтерів.

Савченко зазначила, що зброєю противника, в основному, займається "розвідка". "В кого було бойове розпорядження на дану задачу – з тими ми й співпрацювали", – уточнила вона.

"Зброя вивозилася не тільки для того, щоб вона не розривалася. Зброя вивозилася для того, щоб подивитися, чи немає торгівлі зброї з нашої території на окуповану, звідки заходить зброя на окуповану територію – чи то з Російської Федерації, чи то місцеве виробництво", – заявила Савченко.

"Це звичайні спецоперації військові, які проводяться час від часу. Коли я перетинала територію, у мене завжди метою було побачити наших полонених і виявити, де вони перебувають", – сказала вона

"Першого разу я була в Макіївській колонії… Другий раз я так само заходила в Макіївську колонію і так само спілкувалася з хлопцями. Всі решта моментів операції обговорювалися навіть не зі мною – обговорювалися військовими і волонтерами, які їм у цьому допомагали", – заявила нардеп.

На запитання, чи вона особисто спілкувалася з лідерами т.зв. "ЛНР" і "ДНР", Савченко відповіла: "Я з Захарченком і Плотницьким спілкувалася ще в Мінську. Всі ви про це знаєте".

"Є поняття ворога, є поняття противника. Ворог – це Російська Федерація. З Путіним я не спілкувалася. А от з противником – з дуже багатьма людьми на тій території я спілкувалася. І повірте, мені дуже подобається, що вони не задоволені ні ситуацією, яка в них, ні ситуацією, яка в Україні", – заявила депутат.

Один із депутатів заявив, що злочинці могли б використати "ноу-хау" Савченко: перед вчиненням злочину знімати відео про те, що це спеціальна акція для перевірки ефективності правоохоронців – і потім показувати його.

Читайте також: Ігри в тероризм. Що інкримінують Савченко

Олена Рощенко, УП, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...