Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада розгляне скасування е-декларування для ГО після дедлайну

Середа, 28 березня 2018, 19:40

Народні депутати планують розглянути скасування електронного декларування для громадських активістів вже після 1 квітня.

Це випливає із заяви спікера Андрія Парубія, оприлюдненій на сайті парламенту 28 березня за результатами наради голів та представників фракцій та груп.

"Сьогодні під час наради голови та представники фракцій і груп парламенту узгодили, що проведуть роботу у своїх фракціях, щоб ми спільно вийшли на позитивне рішення у декриміналізації статті про неподання електронних декларацій громадськими активістами та про скасування електронного декларування для громадських активістів", – заявив Парубій.

Планується, що це питання винесуть на розгляд Ради у вівторок, 3 квітня.

Водночас лідер фракції Юлія Тимошенко заявила журналістам, що її політсила направляла звернення спікеру про необхідність скликати позачергове засідання парламенту, щоб вирішити питання е-декларацій для активістів-антикорупціонерів до 1 квітня.

За її словами, така ідея не знайшла підтримки в парламенті, за винятком фракції "Самопоміч", передає "Інтерфакс-Україна".

28 березня Європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган зробив вкрай жорстку заяву у зв’язку з провалом у виконанні українським керівництвом власних обіцянок.

Заява з’явилася через те, що вже 1 квітня спливе термін подання е-декларацій громадськими активістами, що працюють в сфері протидії корупції.

В прес-службі Адміністрації президента у середу заявили, що Петро Порошенко наполягає на ухваленні парламентом рішення про скасування е-декларування для антикорупціонерів.

Як відомо, 27 березня 2017 року президент Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

22 березня 2018 року Верховна Рада провалила голосування щодо відтермінування е-декларування для членів громадських організацій.

У НАЗК пояснюють, що подавати електронну декларацію мають учасники антикорупційних заходів, які отримали певне майно чи кошти в рамках реалізації програм у сфері запобігання корупції. Тобто, як зазначають активісти, декларуванню підлягають навіть ті, хто, відвідуючи антикорупційні семінари, отримав канцтовари або з'їв бутерброд.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
10:07
Киян просять розповісти, де і як вони стикалися з корупцією у столиці
10:05
Вчені дослідили, чому 41 тисячу років тому Земля постраждала від космічних променів
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
Усі новини...