Українці у Тунісі: На туроператора поскаржаться до ГПУ, хочуть позбавити ліцензії

Субота, 30 червня 2018, 18:36

Глава Мінінфраструктури України Володимир Омелян заявив, що МІУ вимагатиме від Генпрокуратури порушити кримінальну справу через шахрайство з боку туроператора, внаслідок чого в аеропорту Тунісу "застрягли" сотні громадян України.

Про це Омелян заявив 30 червня в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це обурливий випадок. Я буду рекомендувати Мінекономрозвитку позбавити цього туроператора ліцензії. Буде звернення до ГПУ, щоб порушити кримінальну справу, тому що ми маємо випадок з банальним шахрайством - коли гроші отримано, а послуги - не надано", - заявив глава МІУ.

Омелян також повідомив, що туроператор "Oasis Travel" заборгував перевізнику "Bravo" понад 1 млн. доларів.

"Про цю ситуацію "Oasis Travel" знав, були різні моменти врегулювання, жодних коштів не надходило. Проте авіакомпанія "Bravo" за свій рахунок вже вивезла 650 туристів в Україну, цієї ночі був ще один додатковий борт, який забрав 120 осіб. За нашими підрахунками, залишається ще близько 800 (осіб у Тунісі - ред.)", - повідомив він.

Міністр нагадав, що 2 липня будуть забезпечені ще п'ять рейсів до Тунісу за українськими туристами - два на Львів і три - на Київ. Їх авіакомпанія має виконати за свій рахунок.

Раніше глава МІУ навів перелік рейсів і час їх відправлення до Тунісу, якими українські туристи зможуть вилетіти додому. 

29 червня стало відомо, що близько 300 українських туристів другу добу перебувають у аеропорту Монастір  і не можуть вилетіти з Тунісу додомуза їхнім тревердженням, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян до України.

В МЗС України заявили, що авіаперевізник намагається врегулювати проблему, а до місця перебування українських туристів виїхав консул. 

У свою чергу компанія-туроператор Oasis Travel відповідальність за ситуацію, що склалася з рейсами авіакомпанії "Bravo Airways", поклала на авіаперевізника.

Глава МІУ Володимир Омелян відреагував на ситуацію, що склалася та заявив, що через подібні дії туроператорів та перевізників Мінінфраструктури "запроваджує ефективний ринок з елементами державного регулювання і контролю". Також він повідомив, що усі українські туристи, які очікують на виліт з Тунісу, повернуться додому впродовж доби.

30 червня у МЗС України повідомили, що до Києва повернулася частина українських туристів з Тунісу

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування