Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Макрону і Меркель передали звернення щодо помилування Сенцова

Неділя, 1 липня 2018, 18:28
Макрону і Меркель передали звернення щодо помилування Сенцова
Укрінформ
Учасники акції на підтримку бранців Кремля передали у посольства Франції та Німеччини звернення до президента Еммануеля Макрона та канцлера Ангели Меркель щодо помилування Олега Сенцова. 

Як повідомляє Укрінформ, організованою ходою з центру Києва люди рушили до посольства Франції з плакатами із зображенням Сенцова та гаслами "Free Sentsov", "Save Oleg Sentsov" і "Звільніть українських політв'язнів!".

До акції також долучилися представники "Автомайдану", які влаштували автопробіг до дипломатичних установ.

На вул.Рейтерській, де розташовано посольство Франції, на час проведення автопробігу та ходи було обмежено рух транспорту. 

До посольства активісти передали звернення до президента Франції з проханням особисто звернутися до президента РФ Володимира Путіна щодо помилування Сенцова. 

Після цього активісти попрямували до посольства Німеччини, де передали аналогічне звернення до канцлера ФРН Ангели Меркель.

Біля обох дипломатичних установ акція відбулася мирно. Після цього активісти повернулися на Майдан Незалежності. 

Нагадаємо, 1 липня у центрі Києва відбулася акція на підтримку українських політв’язнів Кремля.

Політв'язень Олег Сенцов, якого утримують у колонії "Білий Ведмідь" у Лабитнангі (РФ), з 16 травня оголосив голодування з вимогою до РФ відпустити усіх незаконно утримуваних українців.

З проханням до Путіна про помилування Сенцова звернувся Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд, на що у Кремлі відповіли, що помилувати Сенцова на підставі цього прохання не можуть.

Український омбудсмен Людмила Денісова 28 червня Денісова вчергове не змогла потрапити до колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі, щоб відвідати Сенцова. 

Денісова заявила, що поінформує міжнародні організації про порушення Росією міжнародних конвенцій, її мандату як омбудсмена та домовленостей президентів через недопуск до українських політв'язнів у Росії.

Також Денісова зазначила, що Україна готова передати Росії 23 засуджених росіян в обмін на 23 українців, які утримуються в РФ.

У Кремлі визнали, що у переговорах щодо відвідування в РФ утримуваних осіб "є труднощі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування