Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Фігурант справи Мартиненка домовляється зі скандальним суддею – ЗМІ

Середа, 11 липня 2018, 12:45

Після зустрічі зі скандальним суддею Артуром Ємельяновим директор "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" Руслан Журило отримує рішення суду на свою користь.

Про це йдеться в розслідуванні "Bihus.info".

Журналісти стверджують, що знайшли "негласний офіс" відстороненого Ємельянова, підозрюваного у тиску на суддів. В цьому "офісі" він нібито зустрічається з колишніми колегами та підозрюваними в різних кримінальних справах.

"Частіше за інших в "секретний офіс" судді приїздить Руслан Журило", – кажуть автори матеріалу.

Журило – директор державної "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", відсторонений через підозру у розкраданні на підприємстві.

Як зазначають журналісти, один з епізодів, який викликав запитання в НАБУ – закупівля сірки держкомбінатом у фірми товарища Журило.

НАБУ попросило Касаційний господарський суд у складі Верховного суду визнати ці угоди недійсними. Це дозволило б детективам висунути Журилу чергову підозру.

Журналісти зафіксували, як 6 червня 2018 року Журило та Ємельянов зустрілись під "негласним офісом" судді.

 

Після цієї зустрічі, за словами авторів, Ємельянов з’явився у Верховному суді. Там працюють його екс-колеги по розформованому Вищому господарському суду. Він сам відсторонений, а отже, справ не веде.

Через три дні після цього суд відмовився визнати підозрілі договори Журила недійсними та повернув справу в першу інстанцію – до Господарського суду Дніпропетровської області, на "батьківщину директора".

При цьому, як наголошують журналісти, двоє з трьох суддів – екс-колеги Ємельянова.

Крім того, 20 червня суддю та Журила знову зафіксували разом.

"Наступного дня Шевченківський райсуд Києва повернув правоохоронцям обвинувальний акт у справі про урановий концентрат", – йдеться в розслідуванні.

Відсторонений директор державної компанії є підозрюваним у цій справі про розкрадання 17 мільйонів доларів для закупівлі уранового концентрата.

4 червня Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Артура Ємельянова від здійснення правосуддя.

Його підозрюють у корупції й тиску на суддів,

Крім того, Ємельянов разом із дружиною фігурує у справі про "легалізацію доходів, здобутих злочинним шляхом".  

В січні 2017 року НАБУ затримало голову "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" Руслана Журило за підозрою в причетності до завдання збитків компанії на суму понад 300 млн гривень.

Раніше ЗМІ повідомляли, що за ОГХК стоїть екс-нардеп від "Народного фронту" Микола Мартиненко, а Журило був призначений на посаду за його протекцією. Сам Журило це спростовував.

21 червня 2018 року суд повернув до САП на доопрацювання справу проти Мартиненка, Журила та інших осіб. Колегія побачила численні порушення КПК в обвинувальному акті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування