Сестра Сенцова закликала бойкотувати канал "112 Україна" через ефір з Мураєвим – ЗМІ

П'ятниця, 13 липня 2018, 23:15
Сестра Сенцова закликала бойкотувати канал 112 Україна через ефір з Мураєвим – ЗМІ

Двоюрідна сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталя Каплан закликала бойкотувати канал "112 Україна" та ще три українські ЗМІ через їхню участь "в інформаційні війні на боці ворога".

Про це Каплан повідомила у коментарі "Громадському".

Вона розповіла, що телеканал "112 Україна" зателефонував до неї і вивів у прямий ефір з позафракційним депутатом Євгенієм Мураєвим, який раніше заявив, що "частина населення сприймає Сенцова як терориста".

"Мене вивели в прямий ефір з Мураєвим ... Він почав мені розповідати, що треба вести себе тихо, і тоді Олег вийде швидше. Це по-перше маячня, а по-друге це частина інформаційної війни... Насправді питання до даного ЗМІ були вже давно і я вирішила, що більше я не готова з ними спілкуватися", — сказала Каплан.

Крім того, вона закликала бойкотувати телеканал "Інтер".

"До "Інтеру" були питання. Вони просять відповісти, як там Олег Сенцов, але при цьому показують спокійно футбольні матчі (ЧС-2018, який триває у Росії — ред.). І відмовилися на час футбольних матчів хоча б запустити ролики з Сенцовим, що могло б хоч якось пом'якшити ситуацію", — додала Каплан.

"Брати участь в інформаційній війні на боці ворога ... я не хочу. І я закликаю інших просто ігнорувати ці ЗМІ ... Я просто закликаю бойкотувати "112 Україна", NewsOne, "Інтер" і видання "Страна.ua", — наголосила сестра Сенцова.

Вона пояснила, що раніше видання "Страна.ua" "оприлюднило коментар хворої людини як факт".

Народний депутат Євген Мураєв - власник телеканалу NewsOne.

7 червня екс-"регіонал", а нині позафракційний нардеп Євген Мураєв в ефірі "112.Україна" висловився з приводу Олега Сенцова неоднозначно: "З точки зору того, що людина готувала підпали та вибухи, для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм".

Після обурення в соцмережах 8 червня депутат Сергій Пашинський оголосив у Верховній Раді вимогу фракцій БПП і "Народний фронт" до Служби безпеки України порушити проти Мураєва кримінальну справу за статтею "державна зрада".

Генеральна прокуратура вже відкрила провадження стосовно Мураєва за статтями "державна зрада" та "завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину".

Згодом у коментарі телеканалу "112 Україна" Мураєв також сказав, що справа Сенцова політична, але чи справедливі звинувачення в тероризмі щодо українського режисера – він не знає, адже російське слідство нібито спирається й на свідчення українця Геннадія Афанасьєва.

Пізніше Мураєв стверджував, що не висловлював особистого ставлення до українця Олега Сенцова, якого Росія утримує у в'язниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування