Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму активіста Мемедімінова примусово перевели до психлікарні — омбудсмен

Середа, 18 липня 2018, 23:14

Активіста Нарімана Мемедемінова, якого раніше утримували у СІЗО-1 Сімферополя, примусово перевели до Кримської республіканської психіатричної лікарні № 1.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"Направила листи до радника президента Росії Михайла Федотова та до Керівника робочого апарату уповноваженого з прав людини в Росії з проханням терміново надати мені інформацію щодо підстав примусової госпіталізації , а також які заходи до нього застосовувалися", - написала вона.

Як повідомлялося, 22 травня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив під арештом кримськотатарського активіста та блогера Нарімана Мемедемінова, якому слідство відмовилося враховувати його українське громадянство.

30 червня Мемедемінова, який перебуває під арештом в окупованому Криму, помістили до психіатричної лікарні.

22 березня в будинку Мемедемінова російські силовики і правоохоронці провели обшук. Після обшуків його відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі.

Як повідомила дружина активіста, кримінальну справу (частина 2 статті 205 КК Росії) на нього завели за те, що він у 2014 році як блогер публікував відео і виставляв їх в YouTube.

Підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя 23 березня заарештував кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.

15 травня арешт продовжили на чотири місяці, до 15 серпня.

Національна спілка журналістів України висловила стурбованість "черговим наступом на свободу слова" в анексованому Росією Криму і вимагає від Москви звільнення Мемедемінова й інших затриманих за політичними звинуваченнями.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі Мемедемінова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...