Ні адвокатів, ні зв'язку: У справі Крисіна зірвано засідання суду

Понеділок, 2 липня 2018, 16:10

Дарницький райсуд Києва не зміг провести засідання у справі Юрія Крисіна через відсутність відеозв'язку між судом та СІЗО, оголошена перерва до 6 липня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що засідання у справі Крисіна мало відбутися 2 липня, проте суд не зміг встановити відеозв'язок із судом. Більше того, до суду не з'явилися захисники Крисіна.

Видання зазначає, що суд задовольнив клопотання прокурора Юлії Малашич, яка вимагала забезпечити явку державного захисника через ризик відсутності приватних адвокатів Крисіна і зриву засідання.

За словами прокурора, адвокати підсудного або не з'являються до суду, або подають клопотання, які можуть мати на меті затягування процесу.

"Про наміри адвокатів треба питати в них самих: я не знаю їхніх думок. Але один з представників медіа (імені не розголошую для його безпеки) повідомив мені, що адвокати у розмові з ним сказали про свій намір затягувати розгляд справи доти, доки головуюча у справі Любов Леонтюк не піде на пенсію у вересні цього року, і доки інший суддя не розпочне розгляд - відповідно до закону, знову з підготовчого засідання", - пояснила прокурор.

Наступне судове засідання призначене на 12.30 6 липня.  Там мають почати зачитувати обвинувальний акт у справі, де Крисін звинувачується у переслідуванні активістів Революції Гідності та в організації убивства журналіста В'ячеслава Веремія.

Раніше повідомлялося, що суд дав п'ять років реального строку співучаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

Як повідомлялося, 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Крисіна вважають організатором молодиків, які за гроші переслідували й били "майданівців" на початку 2014 року.  

Прокуратура та потерпілі подали апеляцію на це рішення.

Крисін також фігурує у справі про переслідування майданівців так званими "тітушками" під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.

Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві у ніч із 18 на 19 лютого 2014 року, у розпал сутичок із "майданівцями". За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста здійснив житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв.

Народний депутат Мустафа Найєм писав, що Крисін свого часу працював директором фірми "П'ятий регіон", співробітники якої охороняли "Авант-Банк", афілійований із екс-генпрокурором Віталієм Яремою. Головою правління "Авант-Банку" тоді був чинний керівник Миколаївської області і екс-нардеп від БПП Олексій Савченко.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...