Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У КМДА пропонують створити сквер імені Шеремета

П'ятниця, 20 липня 2018, 18:13

Управління екології та природних ресурсів КМДА розробило проект рішення про створення скверу імені журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці управління.

"Управління… ініціювало подання проекту рішення Київради щодо надання статусу скверу земельній ділянці… та присвоєння йому ім'я Павла Шеремета", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для скверу в КМДА обрали ділянку площею 0,2468 га на перетині вул. Рейтарської та вул. Стрілецької.

Цій ділянці пропонується спочатку надати статус скверу, а потім назвати його на честь вбитого журналіста.

 

Начальник управління пояснив "Українській правді", що проект вже подали на погодження до КМДА, після чого він буде направлений до комісій Київради.

За його словами, місце обирали за погодженням із близькими Шеремета, там вже є зелені насадження.

Раніше пропонувалось перейменувати сквер імені Чкалова у Шевченківському районі Києва на сквер імені Павла Шеремета. Це питання виносилось на обговорення киян.

За словами співробітника Київради Ярослав Шибанова, який був відповідальний за проведення обговорення, перейменування тоді не було підтримано необхідною кількістю голосів комісії.

Як повідомлялося, один з керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Слідство схиляється до версії про професійні мотиви убивства, але ні організаторів, ні виконавців вибуху не встановило.

На початку розслідування Порошенко називав його справою честі поліції й обіцяв зробити все, щоб винних покарали. У травні 2017 року президент зізнався, що чекав кращого результату.

Журналісти "Слідство.Інфо" у документальному фільмі "Вбивство Павла", спираючись на записи камер спостереження в районі вибуху, встановили: вибухівку вночі заклала під авто жінка, її прикривав чоловік – вони перебували поруч із місцем вибуху і вранці 20 липня.

Крім того, тієї ночі під будинком, де жив Шеремет, стояли підозрілі червоний "Мерседес" і сіра "Шкода", водій останньої Ігор Устименко виявився колишнім працівником СБУ. У Службі безпеки заявили, що він не виконував завдань відомства. Втім, Устименка допитали.

Читайте також: 2 роки без Павла

Пал Героїч, ви завжди з нами

Зі світлої сторони. "Українська правда" згадує Павла Шеремета

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування