Справа Ноздровської: можливому вбивці змінили підозру

Понеділок, 23 липня 2018, 13:15
Справа Ноздровської: можливому вбивці змінили підозру

Прокуратура змінила раніше повідомлену підозру Юрію Россошанському, якого звинувачують у вбивстві на початку року правозахисниці Ірини Ноздровської.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Зазначається, що тепер підозрюваному інкримінують не ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), а ч. 2 п. 4 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).

"Під час досудового розслідування отримано висновки судово-медичної експертизи, які вказали на чисельні ножові поранення у потерпілої, що стало підставою для зміни раніше повідомленої підозри", - пояснюють у відомстві.

Там додали, що нова стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Зараз сторонам справи відкриті матеріали для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Як повідомлялося, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це активістка Ірина Ноздровська, розшук якої почали 30 грудня. Вона загинула від множинних колото-різаних ран.

Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у селі Демидів на смерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

Увечері 8 січня перший заступник голови МВС Сергій Яровий повідомив, що поліція встановила і затримала підозрюваного у вбивстві Ноздровської. Адвокат повідомив, що затримали Юрія Россошанського, батька Дмитра.

Юрій Россошанський визнав підозру і запевнив, що на нього не тиснули.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News