Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд скасував договір АМПУ на 712 млн грн

Понеділок, 23 липня 2018, 15:04

Господарський суд Києва визнав недійсним договір державного підприємства "Адміністрація морських портів України" та ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв" на проведення днопоглиблювальних робіт у портах вартістю 712 млн грн.

Про таке рішення суду від 18 липня повідомляє прес-служба НАБУ.

У НАБУ стверджують, в ході часткового виконання договору виконавцем завищено вартість послуг та завдано збитків на 118 млн грн.

Рішення суду дозволило не перераховувати на користь ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв" близько 395 млн грн та попередило ДП "АМПУ" збитки на суму близько 146 млн грн.

За даними слідства, посадові особи ДП "АМПУ" у змові з приватними особами у 2015–2016 роках реалізували схему з розкрадання коштів під час державних закупівель послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів.

Зазначається, що йдеться про вчинення антиконкурентних дій з метою забезпечення перемоги заздалегідь визначеного учасника конкурсних торгів, а також подальшого завищення вартості виконаних ним робіт.

Детективи бюро з'ясували, що внаслідок цього державі завдано збитків на суму 247 млн грн, що підтвердила судово-економічна експертиза та іншими матеріали кримінального провадження.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із грудня 2015 року, у квітні 2018 року розслідування завершили.

У січні цього року Національне антикорупційне бюро під час обшуків в Одесі затримало колишнього директора Адміністрації морських портів України Андрія Амеліна.

В липні 2016 році Андрію Амеліну повідомили про підозру у привласненні 3,5 млн гривень державних коштів.

В серпні 2016 Шевченківський районний суд Києва не заарештував підозрюваного і відпустив його під заставу в розмірі 1,4 млн грн.

Усього у справі затримано 7 підозрюваних у заволодінні 247 млн гривень, серед яких колишні та чинні посадовці Адміністрації морських портів.

29 січня НАБУ проводило обшуки на території Одеської, Миколаївської областей та міста Києва.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування