Манафорт готував для Януковича відповіді про дружину, вінок і суспільні ЗМІ

Вівторок, 31 липня 2018, 12:25
Манафорт готував для Януковича відповіді про дружину, вінок і суспільні ЗМІ

Команда американського політтехнолога Пола Манафорта готувала відповіді для Віктора Януковича на прес-конференцію до 100 днів президентства.

Про це пише російська служба ВВС, посилаючись на матеріали справи за обвинуваченням Манафорта у відмиванні коштів.

"Серед очікуваних питань були такі: його (Януковича – УП) головні досягнення за цей термін, що він думає про наступ на свободу преси, програма реформ і урізання субсидій для населення, оцінка роботи уряду Азарова і можливість звільнення міністрів, які не подобаються суспільству (міністра освіти Табачника і віце прем'єра Володимира Семиноженка)", – зазначає видання.

Крім того, політтехнологи передбачали запитання, чи плануються заходи за участі дружини лідера "Партії регіонів", яка востаннє з'являлася на публіці під час інавгурації.

На таке запитання Януковичу радили відповісти: "Президентський пост – авторитетна роль, але перша леді має ще більший авторитет".

Серед іншого для президента підготували відповідь на запитання про вінок, який впав на нього біля могили Невідомого солдата, і його почуття в той момент.

"Для мене цей день був дуже емоційним. Я думав про чоловіків і жінок, які загинули у Другій світовій війні, я думав про мого друга – президента (Польщі – УП) Качинського, який загинув на шляху до Катині, де він збирався пом'янути загиблих поляків. Я дійсно не помітив ані вітру, ані дощу. Отримати удар вінком по голові в той день – це, ймовірно, єдине, що не дало мені тоді заплакати", – мав би сказати Янукович.

Також команда Манафорта продумала відповідь щодо того, чи з’явиться в країні суспільне радіо та телебачення.

"Ми б хотіли мати в Україні громадське радіо і телебачення. Але я не хочу бути єдиним, хто пропонує дорогі нові програми в період економічних труднощів. Ми просимо всіх українців прийняти зменшення кількості нових робочих місць, зарплат, пенсій, всі види особистих жертв… Коли Україна знову підніметься – можемо влаштувати загальнонаціональне обговорення щодо того, як інвестувати наш профіцит бюджету в майбутнє України", – йшлось у підготовленій відповіді.

Про статус російської мови Януковичу радили говорити, що "багато демократичних країн в Європі і Північній Америці використовують дві і більше мов", що "жоден українець не повинен бути дискримінований", і що стандарти мають встановлювати місцеві громади.

Також політтехнологи передбачали запитання про підписання так званого "пакта Януковича-Медведєва", який продовжив на 25 років базування російських військ у Севастополі.

"Харківські угоди були критичними для відновлення нашої економіки і початку реальних реформ. В результаті цих угод ми досягли зниження цін на газ на 30%, що дозволило нам закрити наш бюджетний дефіцит і досягти відповідності умовам МВФ для отримання фінансової допомоги", – йшлось у конспекті для президента.

Йому пропонували проводити паралелі з Японією, яка "вчинила так само, продовживши угоду про перебування американських військових баз, тому що обидві пролонгації вносять стабільність в регіон, покращують відносини між країнами".

"Все, чого ми досягли, на даному етапі зміцнює Україну як націю", – мав би стверджувати Янукович на закиди у зраді національних інтересів.

Як відомо, 31 липня почнеться суд над Полом Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухиленні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Раніше слідча група представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком".

Також спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер оприлюднив список 35 потенційних свідків у справі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...