Пожежа у "Зимовій вишні": В РФ порушили справу проти першого, хто гасив ТРЦ

Субота, 7 липня 2018, 15:59

Слідчий комітет РФ пред'явив звинувачення у халатності першому керівнику гасіння пожежі в ТРЦ "Зимова вишня" у Кемерово.

Про це 7 липня повідомили в СК, пише ТАСС.

"Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ СК РФ порушено кримінальну справу стосовно начальника служби пожежогасіння "1 загін ФПС по Кемеровській області" Андрія Бурсіна за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.293 КК РФ ("Халатність")", - повідомили в СК РФ.

За версією слідства, Бурсін "не організував управління силами і засобами пожежно-рятувального гарнізону м.Кемерово на місці пожежі, що сталася 25 березня у приміщенні ТРЦ "Зимова вишня", а також не організував належним чином проведення розвідки пожежі".

Слідчі вважають, що він діяв з порушенням вимог закону "Про пожежну безпеку" та статуту підрозділів пожежної охорони, що визначає порядок організації гасіння пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт, в результаті чого під час пожежі в будівлі торгового центру загинули люди, серед яких багато дітей. 

Сам Бурсін повідомляв, що першим прибув на місце пожежі і став першим керівником гасіння пожежі, сформував ланку газодимозахисту з себе і свого напарника і увійшов до будівлі. За його словами, з ТРЦ в цей час виходили люди.

"Ми відразу ж почали евакуацію, кричали: "Евакуююйтесь!". Але ні адміністрації, ні охорони на момент прибуття пожежників не було, принаймні нас ніхто з них не зустрів, ніхто не міг сказати, чи є всередині люди і скільки їх" , - розповів Бурсін.

За його словами, до моменту прибуття пожежних відбувалося стрімке поширення вогню, робота ускладнювалася складним плануванням і величезними розмірами торгового центру, наявністю газових балонів, які довелося виносити і охолоджувати.

Пожежа у торговому центрі "Зимова вишня" у Кемерово сталася 25 березня. За даними МНС РФ, під час пожежі загинули 64 людини, в тому числі 41 дитина, також є госпіталізовані. Також є інформація про зниклих безвісти, але їхня кількість різниться.

У справі про пожежу у ТРЦ затримали п'ятьох осіб.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що причиною пожежі у ТЦ є недбалість людей.

За даними ЗМІ та екпертів, ТРЦ загорівся через замикання, яке сталося внаслідок протікання даху.

В МНС РФ заявили, що вогнеборці гасили кемеровський ТРЦ "Зимова вишня" професійно, а ось архітектура будівлі їм заважала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування