Ситник: Лише 3 детективів НАБУ знали про "жучки" в акваріумі Холодницького

П'ятниця, 10 серпня 2018, 20:12
Ситник: Лише 3 детективів НАБУ знали про жучки в акваріумі Холодницького

Лише троє детективів Національного антикорупційного бюро знали, що у кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького встановлений таємний прослуховувальний пристрій.

Про це розповів директор НАБУ Артем Ситник в інтерв’ю "Громадському".

Він розповів, що ця справа почалася із реєстрації кримінального провадження у генеральній прокуратурі. Потім ГПУ отримала дозвіл суду на проведення негласних слідчих дій.

"Виконання цієї ухвали було доручено детективам НАБУ. І силами оперативно-технічного управління, і детективами НАБУ ця ухвала була виконана. Про виконання цієї ухвали знала дуже обмежена кількість осіб, виключно з детективів НАБУ", - розповів Ситник.

На питання, скільки людей знали про "жучок", Ситник відповів: "Троє. Грубо кажучи, троє людей".

"У генпрокуратурі лише знали про те, що є ця ухвала. Але як вона виконується, почалося її виконання чи ні – генеральна прокуратура про це не знала. Тоді на певному етапі було виявлено цю апаратуру. Тези про те, що тут немає нічого кримінального, якраз не відповідають дійсності. Це наша думка", - додав директор НАБУ.

Як повідомлялося, раніше директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що оскаржить рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії про догану керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

26 липня комісія прокурорів вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності та накласти на Холодницького стягнення у вигляді догани.

Догану Холодницькому винесли на основі свідчень прокурорів САП та людей, пов'язаних із матеріалами прослуховування з його кабінету. Зокрема, очільник САП спілкувався з потенційними свідками та суб’єктами в яких мали проходити слідчі дії, Холодницький давав рекомендації у свідченнях, закрив справу проти екс-керівниці НАЗК Наталі Корчак, а також виходив за межі етичних норм у розмовах з підлеглими.

Раніше Ситник уже надсилав заперечення на висновок КДКП і вимагав звільнення очільника САП.

Ситник вважає, що рішення про догану, то "крах усього". На його думку, провина Холодницького очевидна.

"Людина здійснює тиск на свідків, на судів, на прокурорів, підбурює до дачі неправдивих показань. Якщо сказати, що це нормально для прокурора, в крайньому випадку буде догана, це стане загрозою всій правоохоронній системі взагалі", - сказав Ситник на початку липня.

Читайте також: Злочин без кари. Висновок у справі Холодницького 

Пішов у напад. Як Холодницький захищатиметься від Ситника з Луценком 

Генерале Холодницький - на вихід

Шпигунські ігри, або "Жучки" в кабінеті Холодницького 

Шпигунські ігри-2. Луценко, Ситник і Холодницький у відкритій війні

Назар Холодницький: Хтось хоче, щоб я швидко звільнив місце

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування