Ситника не влаштовує догана Холодницькому, він вимагає звільнення

Четвер, 19 липня 2018, 15:23
Ситника не влаштовує догана Холодницькому, він вимагає звільнення

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник скерував до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів заперечення на висновок, який рекомендує обмежитися доганою керівнику Спеціалізованої антикорупціної прокуратури Назару Холодницькому.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Оскільки у висновку члена КДКП констатовано неодноразове вчинення Назаром Холодницьким саме грубих порушень, то наявні усі передбачені законом підстави для прийняття Комісією рішення про неможливість його перебування на посаді прокурора", - йдеться у заяві.

Зазначається, що це тягне за собою припинення його повноважень як прокурора та припинення повноважень заступника Генерального прокурора – керівника САП.

В НАБУ наголошують, що раніше член КДКП у своєму висновку підтвердив грубі порушення Холодницьким правил прокурорської етики, розголошення відомостей, які стали йому відомі під час виконання службових повноважень.

У відомстві додають, що попри це член Комісії не знайшов підстав для звільнення очільника САП.

"Разом з тим, Законом передбачено, що Комісія може приймати рішення про неможливість подальшого перебування особи на посаді прокурора і припинення її повноважень. Зокрема, якщо вчинений ним дисциплінарний проступок має характер грубого порушення", - заявили в НАБУ.

У Бюро переконують, що підтверджені висновком КДКП неодноразові грубі порушення Холодницького є достатніми законними підставами для прийняття рішення про його звільнення

"Національне бюро вважає, що у даному випадку КДКП може і має ініціювати перед Радою прокурорів України розгляд питання про внесення рекомендації щодо звільнення керівника САП", - повідомили у НАБУ.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішить долю керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького 24 липня.

Як повідомлялося, у підготовленому, але ще не ухваленому висновку комісії прокурорів щодо керівника САП Назара Холодницького рекомендується накласти на нього догану та не звільняти.

Активісти обурились, що комісія прокурорів збирається пожаліти Холодницького.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Квалифікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

У травні Холодницький заявив, що написав 16 сторінок пояснень на скарги НАБУ і ГПУ.

Читайте також: Злочин без кари. Висновок у справі Холодницького та Пішов у напад. Як Холодницький захищатиметься від Ситника з Луценком

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування