Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: Точний прогноз щодо стану Сенцова дати неможливо

Субота, 11 серпня 2018, 10:02

Адвокат незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що точний прогноз про його стан здоров'я дати неможливо, але четверта криза внаслідок голодування може супроводжуватися відмовою внутрішніх органів.

Таку думку Дінзе висловив в ефірі "Радіо Крим.Реалії".

"Четверта криза вже буде супроводжуватися тим, що будуть відмовляти внутрішні органи. Третя криза небезпечна тим, що на тлі голодування органи починають потихеньку готуватися до відмови, людині стає погано - що і відбувається з Олегом. Лікарі самі кажуть йому, що четверта криза залежить від індивідуальних особливостей організму. Вона може трапитися завтра, або через тиждень, або через місяць", - зазначив адвокат.

У свою чергу керівник адвокаційного центру Української Гельсінської спілки з прав людини Борис Захаров заявив, що примусове годування не можна назвати рятівним рішенням для Сенцова.

"Примусове годування прирівнюється європейським судом до тортур і чинить негативний вплив на ослаблений організм, незважаючи на потрапляння в нього поживних речовин. Тому тут велике питання, добре це чи погано. Примусове годування не є гарантією порятунку життя Сенцова", - зазначив Захаров.

Станом на 11 серпня незаконно засуджений в РФ Олег Сенцов голодує вже 90-й день. 

Раніше Дінзе повідомив, що третя криза на тлі голодування розпочалася у Сенцова у липні. Востаннє він бачився з Сенцовим 7 серпня, той скаржився на серце на тлі поганої роботи нирок і печінки, а його пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, але на лікарню Сенцов не погоджується.

8 серпня двоюрідна сестра Сенцова Наталя Каплан заявила, що політв’язень передав їй листа, де написав, що кінець близький. 

У Федеральній службі виконання покарань РФ у свою чергу знову заявили про "задовільний" стан здоров’я Сенцова. 

9 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова оприлюднила свіжу фотографію СенцоваЗа словами адвоката, оприлюднене фото не демонструє, наскільки поганий вигляд має Сенцов. 

10 серпня російський журналіст Вікторія Івлєва повідомила, що в українського режисера Олега Сенцова провели тривалий консиліум за участю лікарів.

Заступник міністра юстиції - уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина повідомив, що Україна подала позов до ЄСПЛ з прав людини проти Росії через порушення прав українських політв'язнів.

Президент Франції Еммануель Макрон попросив Путіна терміново звільнити Олега Сенцова.

Про заклик до РФ терміново звільнити українського режисера написав у Twitter і спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Посольство США в РФ звернулося до російського керівництва з вимогою звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів.

Читайте також:

 "Українські політв'язні в Росії і окупованому Криму: де та в яких умовах тримають бранців Кремля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування