Головні новини дня – за 60 секунд

Понеділок, 13 серпня 2018, 21:30

Інтерв'ю Ющенка, конвої з РФ на окупований Донбас, Тамразов вийшов під заставу – новини, які обговорювали 13 серпня.

Про Ющенка. Взяли інтерв’ю у третього президента Віктора Ющенка, у якому він розповів багато цікавого:

Про Тимошенко та Медведчука. "Вона (Юлія Тимошенко) принесла у 2005 році фотографії Балозі і сформулювала йому це перше питання. А потiм прийшла до мене і запропонувала, що було б краще, якби Медведчук став віце-прем'єром. Для мене це був шок… Коли вже я категорично сказав, що цьому не бути, виникла друга пропозиція — послом у Росії".

Про кумовство з Порошенком. "Зверніть увагу, не Петро Олексійович у мене кумом, а я в нього. Бо це ж теж є різниця. Це житєйське. Я ніколи будь-які зв'язки — чи родові, чи родичальні — не ставив у контекст моїх переконань національних, державних, переконань моєї совісті".

Про Ляшка та популізм. "Популізм – це брехня. З того, що Ляшко говорить, я не бачу логіки для брехні".

Про конвої з РФ. Відео місії ОБСЄ, на якому зафіксовані колони вантажівок, які посеред ночі в’їжджали до України та виїжджали назад до РФ ґрунтовою дорогою в обхід прикордонно-пропускних споруд, є доказом того, що Росія навмисно продовжує конфлікт і підтримує бойові дії на сході України. Про це заявив Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер.

Про Тамразова. Екс-перший заступник голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олексій Тамразов вийшов з ізолятора під заставу у 3 мільйони гривень.

Про суддів. Рада суддів на позачерговому засідання розглянула звернення про тиск на суддів, в тому числі, у справі проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Та ухвалила резолюцію про неприпустимість притягнення судді до кримінальної відповідальності за ухвалення судового рішення.

Про найманців. Італійські карабінери розкрили організацію, яка вербувала найманців для війни на Донбасі.

Поліцейські дізналися, що за участь у бойових діях іноземні найманці щомісяця отримували всього 300-400 євро.

Розшуком потенційних найманців в Італії та відправленням їх на Донбас, за версією слідства, займалися під прикриттям гуманітарних операцій.

Про Сенцова. Речник президента Росії Дмитро Пєсков відмовився повідомити, коли Володимир Путін відповість на питання президента Франції Еммануеля Макрона про українського політв'язня Олега Сенцова.

Про депозити. За останній тиждень середні процентні ставки за депозитами зросли для всіх валют.

Середня процентна ставка в гривні максимально зросла за депозитами на термін понад рік (на 0,06 п.п. до 12,47%). Синхронно піднялася прибутковість вкладів строком від 3 до 6 місяців і від 6 до 12 місяців (на 0,01 п.п. до 12,13% і до 12,94% річних відповідно).

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування