Європейська кіноакадемія просить Путіна про милосердя до Сенцова

Вівторок, 14 серпня 2018, 19:29

Європейська кіноакадемія пропонує оголосити 14 серпня Днем українського режисера Олега Сенцова, а президента Росії закликає звільнити його.

У заяві йдеться про те, що український політв’язень Кремля у колонії в Лабитнангі голодує понад 90 днів і втратив 30 кілограмів, страждає на анемію та уповільнене серцебиття.

Європейська кіноакадемія зазначає також, що 3 місяці протестів діячів культури з усього світу на захист Олега Сенцова не дали результату, як і численні звернення до Володимира Путіна на всіх рівнях.

"Голоси тисяч людей на вулицях більш ніж у 30 країнах залишилися не почутими. Що ще має статися, щоб ті, хто при владі, нарешті показали своє людське обличчя?", – йдеться в заяві

"Годі! Давайте не будемо дивитися, як Олег Сенцов помирає, а оголосимо 14 серпня Днем Олега Сенцова", – пропонують європейські колеги українського режисера.

Європейська кіноакадемія: Оголосимо 14 серпня Днем Сенцова
Європейська кіноакадемія: Оголосимо 14 серпня Днем Сенцова
europeanfilmawards.eu

"Медіа в усьому світі, глави держав, іноземні секретарі, члени національних парламентів та Європейського парламенту, громадяни – у вівторок, 14 серпня, вони мають об'єднати свої голоси до президента Путіна в єдиному потужному заклику до людяності: "Пане президенте, майте милосердя, звільніть Олега Сенцова!", – закликає Європейська кіноакадемія.

У серпні 2015 року Олега Сенцова засудили до 20 років колонії за нібито "підготовку терактів в Криму", він провини не визнає і вважає себе громадянином України.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування – доти, доки російська влада не звільнить українських політичних в'язнів. Він голодує вже 93-й день.

 
Хроніка голодування

14 серпня російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова зустрілася з Сенцовим у колонії і розповіла, що він назвав свій стан передкритичним.

Попри все, Сенцов хоче дистанційно знімати фільм, у вересні може початися дистанційний кастинг.

Сенцов відмовляється просити Володимира Путіна про помилування. Але його мати звернулася до президента РФ із таким проханням місяць тому, 13 липня. Там досі не відреагували.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...