Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко Москальковій: Звільненню Сенцова заважає лише підлість і лицемірство

Вівторок, 21 серпня 2018, 19:05

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що говорячи про неможливість обміну Олега Сенцова, Росія банально затягує час.

Про це вона написала у Facebook.

За її словами, заяви уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової  про неможливість звільнення політв'язня Олега Сенцова через так зване "подвійне громадянство" і необхідність "загадкової правової угоди" - це "маячня, банальне і лицемірне затягування часу, фарс, підлість й продовження тактики шантажу долями живих людей".

"Єдине, що потрібно для звільнення Сенцова, Кольченка, Сущенка, інших бранців Кремля і заручників з окупованих територій - це політична воля і бажання Путіна. Волі немає, навпаки, є бажання замордувати при потаканні і байдужості світу…", - написала Геращенко.

Вона додала, що  Україна продемонструвала всі можливі кроки і ініціативи задля звільнення бранців, але у відповідь отримала лише брехню та виверти

"Можливі смерті і каліцтва українських політв‘язнів і заручників назавжди будуть на совісті світу, який продовжує загравати з диктатором і витанцьовували з ним тірольську "камаринську" на кістках", - додала політик.

Раніше в Росії заявили, що обмін політв'язня Олега Сенцова на російських ув'язнених, які утримуються в Україні, неможливий, оскільки у нього є громадянство і Росії, і України, і для цього потрібно змінити законодавство.

Як повідомлялося, український політв’язень Олег Сенцов голодує в російській колонії уже 100 днів.

Як повідомлялося, 13 липня, у 42-й день народження Сенцова, мати Олега звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина.

14 серпня в Росії відповіли, що для початку процедури помилування Сенцову потрібно самостійно звернутися до Путіна з відповідним проханням.

Європейський Союз закликає Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 100 днів, і інших незаконно затриманих українців.

У Росії стверджують, що не можуть повернути в Україну Сенцова, оскільки він російський громадянин.

Двоюрідна сестра політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан стверджує, що у нього один паспорт - український.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують в РФ, – і тримає його уже 100-й день.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування