Справа про рекламу Луценка: Суд не зміг переглянути ролики

Середа, 8 серпня 2018, 15:06

Суд переніс засідання у справі про законність демонстрації на радіо і телебаченні рекламних роликів про діяльність генпрокурора Юрія Луценка.

Про це повідомляє Центр протидії корупції у Twitter.

"Суд переніс розгляд справи через неможливість переглянути ГПУшний ролик", – додають активісти.

Зазначається, що наступне засідання відбудеться у вересні.

"Ми впевнені, що ролики з піаром Луценка, які транслювались на ТВ, не мають нічого спільного з соціальною рекламою", – стверджують у ЦПК.

У лютому у ЗМІ з'явилась публікація, що Генпрокурор Юрій Луценко використовує своє відомство для самореклами на радіо і телебаченні.

Після цього у Генеральній прокуратурі заявили, що не мають відношення до виготовлення, замовлення та розповсюдження роликів і не знають, хто їх замовляв.

Попри це журналісти оприлюднили дані, які говорять про причетність оточення генпрокурора до розповсюдження "соціальної реклами" про Юрія Луценка та його відомство.

В "1+1 media" зазначили, що ролики з рекламою діяльності Генпрокуратури транслювалися в ефірі телеканалу "1+1" за квотою соціальної реклами після відповідного листа від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Генеральна прокуратура заявила, що зверталася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням роз'яснити процедуру надання аудіовізуальним матеріалам статусу соціальної реклами.

Пізніше Громадська організація "Українська антикорупційна асоціація" заявила, що є ініціатором створення відео- та аудіороликів.

У квітні Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження стосовно "соціальної реклами".

Позов подав ЦПК до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Треті особи у справі — Луценко та "Українська антикорупційна асоціація".

Активісти вважають, що реклама має ознаки політичної, а не соціальної.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...