Головні новини дня – за 60 секунд

Вівторок, 11 вересня 2018, 21:29

Сенцову все гірше, фракція "Самопомочі" у Київраді саморозпустилася. суд виніс рішення щодо останнього обвинуваченого у "справі рюкзаків", Кононенко сходив до НАБУ — новини, які обговорювали 11 вересня.

Про Сенцова. У зв'язку зі 120-денним голодуванням здоров'я українського політв’язня Олега Сенцова зазнало незворотних змін, наразі режисеру важко вставати з ліжка. Сестра Сенцова розповіла деталі його заповіту.

Про "Самопоміч". Фракція "Самопомочі" у Київраді саморозпустилася. Відповідну заяву на засіданні 11 вересня зачитав секретар міськради Володимир Прокопів.

Про "справу рюкзаків". Єдиному обвинувачуваному у розкрадання коштів у "справі рюкзаків" Володимиру Литвину суд призначив два роки умовно та сплату 4 мільйонів 855 тисяч гривень збитків.

Про Кононенка. Народний депутат від БПП і бізнес-партнер президента Ігор Кононенко дав свідчення НАБУ у справі проти депутата-утікача Олександра Онищенка.

Про конфлікт з МОЗ.  Міністерство охорони здоров’я закликає спікера Верховної Ради Андрія Парубія вирішити критичну ситуацію, що склалася у парламентському комітеті з питань охорони здоров’я. МОЗ направило Парубію відповідний офіційний лист.

Про боротьбу з корупцією. За літо українські суди конфіскували у корупціонерів лише 4 432 гривні. Станом на кінець серпня до бюджету надійшло 65,7 тисяч гривень, конфіскованих "за вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення". До кінця року уряд розраховує повернути до бюджету 4,7 мільярда гривень, конфіскованих судами саме у корупціонерів.

Про ГПУ та журналістів. Генеральний прокурор Юрій Луценко висловив готовність показати журналістам дані щодо їх телефонів, як тільки отримає відповіді від "Київстар". І в черговий раз підкреслив, що про втручання в професійну діяльність або особисте життя журналістів мова не йде.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...