ДТП у Харкові: Нарколога, яка оглядала Зайцеву, повторно оголосять у розшук

Вівторок, 11 вересня 2018, 21:42

Київський райсуд у справі про ДТП на вулиці Сумській наказав поліції повторно почати пошуки лікаря-нарколога, яка першою взяла аналізи у Олени Зайцевої.

Про це "Укрінформу" розповіли в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Лікар-нарколог Олена Федирко на засіданнє суду не з'явилася. Суд наполіг, щоб пошукові дії поліції відносно Федирко були здійснені повторно", - повідомили в прес-службі.

Крім того, суд задовольнив клопотання захисту Зайцевої про залучення до матеріалів справи відеозапису її огляду лікарем-наркологом.

"Суд запропонував другому фігурантові - водієві авто Volkswagen Touareg Геннадію Дронову - надати свідчення, але Дронов знову пообіцяв дати їх пізніше", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, свідок у справі про смертельне ДТП в Харкові Олена Федірко, яка оглядала фігурантку Олену Зайцеву після наїзду на пішоходів, знаходиться на непідконтрольній Україні території.

Раніше харківська поліція закликала громадян допомогти у розшуку свідка у справі ДТП Олени Федірко, яка оглядала учасницю аварії Олену Зайцеву.

20 липня з’ясувалося, що у справі смертельної ДТП у Харкові за участю Олени Зайцевої і Геннадія Дронова зник один з основних свідків – нарколог Олена Федірко, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів.

7 серпня суд доручив поліції знайти лікаря-нарколога Олену Федірко.

Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.

За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.

Пізніше повторна експертиза не виявила опіатів у Зайцевої.

6 грудня, за висновками експертиз у справі про ДТП у Харкові, в організмі Зайцевої виявили речовини, які містять кодеїн. У МОЗ також підтвердили, що Зайцева була під наркотиками.

На одному з засідань Зайцева визнала свою провину у скоєнні ДТП.

Також повідомлялося, що у  кінці серпня поліція провела обшук в автошколі, де вчилася Зайцева, та вилучила документи.