ДТП у Харкові: Нарколог, яка оглядала Зайцеву, виїхала на окупований Донбас

Вівторок, 11 вересня 2018, 15:28

Свідок у справі про смертельне ДТП в Харкові на вулиці Сумській Олена Федірко, яка оглядала фігурантку Олену Зайцеву після наїзду на пішоходів, знаходиться на непідконтрольній Україні території.

Про це в ході чергового слухання заявив суддя Віктор Попрас з посиланням на відповідь поліції, повідомляє місцеве видання NewsRoom.

Зазначається, що згідно з рапортом правоохоронців, 6 вересня працівники поліції прийшли за місцем проживання Федірко, де сусіди повідомили, що вона виїхала на окуповану частину Донбасу.

"Двері їм відкрила жінка, яка не представилася. Вона заявила, що експерт поїхала на непідконтрольну територію, після чого закрила двері", - цитує видання суддю.

Як зазначає видання Kharkiv Today, новий адвокат Зайцевої, який вперше брав участь у засіданні, також виявився обізнаним про місце перебування нарколога, яку співробітники поліції шукають не перший місяць.

За його словами, експерт може перебувати у Стаханові, яке з 2014 року підконтрольне бойовикам окупованих районів Луганської області.

Захисник Зайцевої додав, що там нібито живе її хвора мати.

Також повідомляється, що у ході засідання інший фігурант справи Геннадій Дронов відмовився давати свідчення на даному етапі розгляду справи.

Раніше харківська поліція закликала громадян допомогти у розшуку свідка у справі ДТП Олени Федірко, яка оглядала учасницю аварії Олену Зайцеву.

20 липня з’ясувалося, що у справі смертельної ДТП у Харкові за участю Олени Зайцевої і Геннадія Дронова зник один з основних свідків – нарколог Олена Федірко, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів.

7 серпня суд доручив поліції знайти лікаря-нарколога Олену Федірко.

Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.

За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.

Пізніше повторна експертиза не виявила опіатів у Зайцевої.

6 грудня, за висновками експертиз у справі про ДТП у Харкові, в організмі Зайцевої виявили речовини, які містять кодеїн. У МОЗ також підтвердили, що Зайцева була під наркотиками.

На одному з засідань Зайцева визнала свою провину у скоєнні ДТП.

Також повідомлялося, що у  кінці серпня поліція провела обшук в автошколі, де вчилася Зайцева, та вилучила документи.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News