Поліція перевірить, чому затягнулося розслідування трагедії у таборі "Вікторія"

Середа, 12 вересня 2018, 23:22

Голова Одеської ОДА Максим Степанов доручив главі обласної поліції Дмитру Головіну провести службову перевірку щодо затягування розслідування кримінального провадження стосовно загибелі дітей через пожежу у таборі "Вікторія".

Про це він заявив, розповідаючи про підсумки засідання комісії з вивчення обставин трагедії, у відповідь на нарікання батьків стосовно зволікання слідчих і експертів, повідомляє "Укрінформ".

"Протягом року ми подаємо клопотання, розкопуємо факти, носимо їх у поліцію, прокуратуру, а відповідей немає. Ми будемо наполягати, щоб цією справою займався київський главк Нацполіції, раз в Одесі з цією справою впоратися не можуть", - сказав член батьківського комітету хореографічного колективу "Адель" Гліб Єгоров.

Адвокат Тетяна Сябровець зауважила, що кримінальне провадження за ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу було розпочато тільки в серпні 2018 року, тобто майже через рік після трагедії у "Вікторії".

На її думку, це свідчить про нехтування слідчими посадовими інструкціями. Юрист заявила про недбале ставлення до пошуку доказів: через рік інші експерти, яких залучили батьки загиблих дітей, знайшли на згарищі зуби, фрагмент щелепи, безліч фрагментів кісток.

Досі не виконані три експертизи.

А якщо слідчо-оперативна група не змогла знайти всіх останків загиблих, то могла залишити на місці пожежі й інші важливі докази, наголошували під час засідання.

Керівник Слідчого управління обласної поліції Сергій Шайхет відповів, що розслідування за ознаками ст. 135 ведеться з самого початку, але доказів поки що не знайдено і немає висновків трьох експертиз, тому "потрібно ще два місяці почекати".

Голова ОДА запропонував керівнику поліції області невідкладно провести службову перевірку за фактами затягування слідчими та експертами розслідування кримінального провадження.

Як повідомлялося, в ніч на 16 вересня 2017 року у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. В результаті загинуло троє дітей. Також до лікарні доставлено двоє неповнолітніх.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

18 вересня Київський районний суд заарештував без права внесення заставипідозрюваного в порушенні правил пожежної безпеки директора дитячого табору "Вікторія".

Пізніше суд продовжив до 12 грудня термін арешту Саркісяна з альтернативою внесення застави в обсягу 128 тисяч гривень.

28 листопада 2017 року суд відсторонив Саркісяна від посади директора табору "Вікторія"

Пізніше прокуратура Одеської області направила до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна.

У квітні 2018 року виховательку "Вікторії" Наталію Цокур (Янчук) засудили до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування