Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Усі КПВВ на Донеччині працюють, "Станиця Луганська" закрита

Неділя, 2 вересня 2018, 09:06
Усі КПВВ на Донеччині працюють, Станиця Луганська закрита
ДПСУ

В усіх КПВВ в межах Донецької області рух громадян та транспортних засобів відновився та відбувається в обидва напрямки.

Про це повідомляє в неділю Державна прикордонна служба України.

Там зазначили, що у суботу на дорожніх коридорах в межах Донецької області було ускладнено рух для громадян через дії російсько-окупаційних військ.

В зв’язку з цим, у порівнянні з попередньою добою, відзначено зменшення пасажиро-транспортного потоку.

"Загалом минулої доби через КПВВ прослідувало 15,1 тисячі осіб та 1,8 тисячі транспортних засобів: "Майорське" – 2508 осіб та 465 транспортних засобів; "Мар’їнка" – 2186 осіб та 555 транспортних засобів; "Новотроїцьке" – 2269 осіб та 600 транспортних засобів; "Гнутове" – 744 осіб та 215 транспортних засобів; "Станиця Луганська" –  7395 осіб", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі також нагадали, що всі контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування, окрім КПВВ "Станиця Луганська", який закрито з 2 по 7 вересня на ремонт, розпочали контрольно-пропускні операції згідно з осіннім графіком роботи.

"Нагадаємо, що пропуск осіб та транспортних засобів від 1 вересня здійснюється з 7.00 до 18.30. Зміна часового режиму в першу чергу пов’язана з безпековою складовою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 31 серпня ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито внаслідок вибуху в центрі Донецька. Представник "оперативного командування ДНР" Едуард Басурін згодом уточнив, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

Через вбивство Захарченка в'їзд і виїзд із Донецька закрили

У Держприкордонслужбі України повідомили, що на контрольних пунктах в'їзду-виїзду в межах Донецької області рух громадян відбувається лише в напрямку тимчасово окупованої території, у зворотному напрямку руху громадян та транспорту немає.

1 вересня представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський повідомив, що бойовики не випускають людей з території окупованої Донецької області ні в Росію, ні на окуповану територію Луганської області.

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що Україна просить координаторів ОБСЄ у Тристоронній контактній групі у Мінську та гуманітарній підгрупі звернутися до до представників ОРДО щодо розблокування роботи КПВВ на Донбасі.

Пізніше Держприкордонслужба повідомила, що станом на 14:00 бойовики ОРДО почали поодинокий пропуск громадян і автівок у напрямку виїзду з окупованої території.

Увечері в суботу представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський повідомив, що усі КПВВ в Донецькій області працюють у нормальному режимі з 14.30 суботи, однак потік людей значно обмежений з боку ОРДО.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування