Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після надзвичайного стану діти в Армянську повернулися до шкіл

Середа, 26 вересня 2018, 12:16

Школи в Армянську на території окупованого Росією Криму відновили навчальний процес після скасування надзвичайного стану, запровадженого через викиди хімічних речовин на заводі "Кримський титан".

Про це заявив так званий "глава адміністрації" Василь Теліженко, повідомляє російське видання ТАСС.

"Учні пішли в школи вранці 26 вересня. Школи працюють, все нормально. Обстановка в місті стабілізувалася. У понеділок прибули 1570 дітей і дітей з батьками, вчора (у вівторок) ще 1300 осіб. Всі діти повернулися в місто", - сказав він.

Водночас кримський еколог Маргарита Литвиненко заявила в ефірі радіо Крим.Реалії, що рішення про повернення дітей до Армянська – невиправдане.

"Діти їдуть фактично в ті ж умови, які й були. Не дарма батьки турбуються, що буде далі з дітьми. Якщо подивитися тільки офіційні сайти, то деякі пишуть про нульову концентрацію шкідливих речовин. Жителі розміщують інформацію, що перевищено в 18 разів із сканом різних документів", – сказала Литвиненко.

На думку еколога, кримській владі просто нікуди подіти дітей.

Як повідомлялося, 14 вересня в Армянську запровадили режим надзвичайної ситуації через викиди шкідливих речовин на заводі "Кримський титан". Окупанти заявили про перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин більше ніж уп'ятеро.

Викид невідомої речовини в Армянську стався наприкінці серпня: через викид утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську, також вирішили відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

21 вересня "республіканський оперативний штаб з ситуації в Армянську" рекомендував "владі міста" скасувати режим НС. 23 вересня надзвичайний стан скасували.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування