Викиди на "Титані": окупанти скасовують режим надзвичайної ситуації

Субота, 22 вересня 2018, 16:30

"Режим надзвичайної ситуації муніципального характеру", введений більше тижня тому в місті Армянську і сусідніх селах на півночі анексованого Криму через перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин у повітрі, буде скасований у неділю.

Про це повідомив журналістам у суботу глава російської "адміністрації" Армянська Василь Теліженко, передає "Інтерфакс".

"Завтра", - сказав Теліженко у відповідь на питання, коли буде знято режим НС.

Відзначається, що в п'ятницю так званий "республіканський оперативний штаб" щодо ситуації в Армянську рекомендував владі міста скасувати режим НС, оскільки з 16 вересня не зареєстровано перевищення максимальних разових концентрацій забруднюючих речовин, і всі роботи, пов'язані з усуненням надзвичайної ситуації, проведені в повному обсязі.

Як повідомлялося, 14 вересня в Армянську запровадили режим надзвичайної ситуації через викиди шкідливих речовин на заводі "Кримський титан". Окупанти заявили про перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин більше ніж уп'ятеро. 

Викид невідомої речовини в Армянську стався наприкінці серпня: через викид утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

8 вересня у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявили, що випадків хімічного отруєння серед населення Херсонської області не зафіксовано, потреби в евакуації населення немає

У відомстві зауважили, що з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я дітей близько 2 тисяч осіб відправлять до Скадовська.

У Держприкордонслужбі  повідомили, що після хімічного викиду на заводі "Кримський Титан" в Армянську по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник.

9 вересня повідомлялося, що 45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою.

Українське слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму. Зокрема, "навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим".

14 вересня Росспоживнагляд зафіксував новий викид шкідливих речовин в атмосферу в Армянську на території окупованого Росією Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування