В ОБСЄ закликали РФ звільнити Сущенка

Неділя, 30 вересня 2018, 18:38

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав владу РФ звільнити незаконно затриманого 2 роки тому і засудженого українського журналіста Романа Сущенка. 

Як повідомили в місії ОБСЄ, з таким закликом Дезір виступив 30 вересня, у другу річницю арешту Сущенка. 

"12-річний вирок для Сущенка є виключно суворим і я сподіваюся, що він буде скасований в ході (розгляду - ред.) апеляції", - заявив представник ОБСЄ.

В ОБСЄ нагадали, що неодноразово порушували питання звільнення політв'язня Сущенка під час візитів представника ОБСЄ до Росії. 

Дезір підкреслив, що журналісти "повинні мати можливість працювати, не побоюючись залякувань або тюремного ув'язнення".

Романа Сущенка, власного кореспондента "Укрінформу" у Франції,  затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

4 червня 2018 р. Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму. Сущенко провину не визнав.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з'ясувати можливість нового наступу бойовиків "ДНР" на Маріуполь.

Після чергового "суду" Сущенко заявив, що розраховує на обмін.

Громадський захисник Сущенко Марк Фейгін заявив, що політв'язень готовий просити про помилування.

Також Фейгін разом з українським консулом у Москві Альбертом Черніюком заявили, що складають дипломатичну ноту про те, щоб політв'язень відбував покарання в межах доступності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування