Адвокат: Вишинського возили до лікарні з підозрою на інфаркт

Середа, 5 вересня 2018, 14:37
Адвокат: Вишинського возили до лікарні з підозрою на інфаркт

Директора "РИА Новости в Украине" Кирилла Вишинського, якого підозрюють у  державній зраді, госпіталізували з підозрою на інфаркт із зали суду, де мало розглядатися питання про продовження йому міри запобіжного заходу.

Про це "Українській правді" повідомив його адвокат Андрій Доманський.

За його словами, серцевий напад у Вишинського стався ще наприкінці минулого тижня.

"Фельдшер СІЗО надав йому медичну допомогу і попередньо поставив діагноз "інфаркт"", - сказав Доманський.

Він зазначив, що захист змушений був подати клопотання про госпіталізацію та обстеження Вишинського і суддя задовольнив це клопотання, оскільки підозрюваний почувався вкрай погано і ледь не втратив свідомість під час судового засідання.

Адвокат додав, що наразі невідомо у яку саме лікарню Херсону його відвезли, але очікуються результати обстеження, після чого буде ухвалене рішення щодо можливості подальшого розгляду питання про продовження запобіжного заходу.

Пізніше він повідомив, що секретар слідчого Судді Херсонського міськсуду сказала захисникам, що розгляд клопотання про продовження строку тримання під вартою Кирила Вишинського все таки відбудеться 5 вересня о 15-00, і що його вже доставляють в суд.

Як повідомлялося, 15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК провели обшуки в офісі "РИА Новости-Украина" у Києві й у домівках деяких співробітників агентства.

Вишинського тоді затримали й оголосили йому підозру в державній зраді (ч.1 ст.111 ККУ).

Слідство зібрало докази того, що інформація на сайті "РИА Новости-Украина" містила заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки.

За результатами слідчих і негласних слідчих дій було встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності російського агентства.

17 травня Херсонський міський суд арештував Вишинського на два місяці.

Вишинський відмовився від українського громадянства на користь російського, сподіваючись на видачу його РФ.

5 липня Міністерство закордонних справ Росії озвучило вимогу "негайно і безумовно" звільнити керівника "РИА Новости Україна".

6 липня підозрюваному у держзраді керівнику "РИА Новости Україна" Кирилу Вишинському повідомили підозру в незаконному зберіганні зброї.

6 серпня Апеляційний суд Херсонської області продовжив термін перебування під вартою Вишинського до 8 вересня.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News