Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою - ЗМІ

Неділя, 9 вересня 2018, 16:31
45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою - ЗМІ

45 людей перетнули адмінкордон з анексованим Кримом через тимчасово закриті КПВВ "Чаплинка" і "Каланчак" та прямували до Херсонської області, щоб отримати медичну допомогу.

Як повідомляє "Громадське"  з посиланням на помічника начальника Херсонського загону ДПСУ Івана Шевцова, дані про кількість подорожуючих зафіксовано станом на 14:00 9 вересня. 

"Усі громадяни, які перетнули кордон, скаржились на погане самопочуття та прямували до Херсонської області, щоб отримати медичну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Чи пов’язана потреба у меддопомозі саме з викидами на кримському "Титані" в Армянську, у ДПСУ не уточнили.

У Херсонській ОДА у свою чергу заявили, що у Мирненській, Каланчацькій, Присиваській ОТГ та частково у Каланчацькому та Чаплинському районах тимчасово призупинено освітній процес.

"Усім бажаючим дітям та батькам з ймовірної небезпечної зони створено умови для оздоровлення у дитячому закладі санаторного типу "Таврія" м.Скадовськ. Наразі цією можливістю скористались 528 дітей та дорослих", - повідомили в ОДА.

За даними адміністрації, дітей обстежили лікарі,  відхилень чи хвороб, що були би пов`язані з хімічними речовинами, не виявлено, тож з понеділка учні продовжуватимуть навчатись у школах Скадовська. 

Також в ОДА зазначили, що на території Каланчацького та Чаплинського районів почала свою роботу пересувна моніторингова лабораторія Донецької ОДА, яка здійснює дослідження показників забруднення повітря.

"За попередніми даними, які фіксуються кожні 20 хвилин, перевищень гранично допустимої концентрації по забруднюючим речовинам не зафіксовано", - йдеться у повідомленні.

Раніше в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин у повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області, скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

Кримський правозахисник Абдурешит Джеппаров повідомив, що від викидів заводу "Кримський титан" в окупованому Армянську постраждали фермерські угіддя, зокрема, виноградники.

Російські ЗМІ, з посиланням на Міністерство надзвичайних ситуацій РФ, запевняли, що в окупованому Криму немає перевищень гранично-допустимих концентрацій діоксиду сірки після викиду на заводі.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищено норму концентрації сірчистого ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

У ДПСУ заявили, що після хімічного викиду на заводі "Титан" в Армянську по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник.

8 вересня у МінТОТ заявили, що випадків хімічного отруєння серед населення Херсонської області не зафіксовано, потреби в евакуації населення немає. За даними відомства, з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я дітей близько 2 тисяч осіб відправлять до Скадовська, 7 вересня вже було відправлено 200 осіб, 8 вересня - 500. 

У прокуратурі АР Крим повідомили, що за фактом забруднення повітря у Криму та Херсонській області розпочато кримінальне провадження.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
Усі новини...