На арсеналі біля Ічні почали гасити пожежу

Середа, 10 жовтня 2018, 12:30

На 6-му арсеналі поблизу Ічні в Чернігівській області почали гасити пожежу, яка охопила склади боєприпасів у ніч на 9 жовтня.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак по 11-ранку на засіданні Кабінету міністрів.

Складність цього арсеналу міністр пояснив тим, що він розташований поблизу з кордоном РФ і має територію 680 га, а периметр його охорони – 8 км 200 м.

"Інтенсивність вибухів на сьогоднішній ранок складає один вибух на 3 хвилини. Був іще потужний вибух вночі", – зазначив Полторак

"Особовий склад приступив не лише до гасіння пожежі, але й проведення інженерної розвідки, повітряної розвідки, а також до розмінування проходів, щоб дати можливість техніці брати участь у гасінні пожежі", – повідомив він.

"Авіація ДСНС зранку приступила до гасіння пожежі. Декілька вильотів вже відбулося. Є ще задимлення на арсеналі, але я думаю, що найближчим часом ми будемо спроможні ліквідувати цю подію", – заявив міністр.

Тим часом, Державна служба з надзвичайних ситуацій у повідомленні за 11 ранку повідомила, що 10 жовтня її авіація провела повітряну розвідку технічної території арсеналу та здійснила 5 скидів води (40 т).

Загалом до гасіння залучено 2 інженерні машини розгородження, 4 пожежних танки Збройних сил України та 2 літаки АН-32П рятувальників.

Для заправки водою пожежних танків залучено 12 автоцистерн ДСНС.

На місці події зосереджено 21 піротехнічний розрахунок відомства загальною чисельністю 110 людей особового складу та 40 одиниць техніки.

Вони розпочали роботи з розмінування 4 населених пунктів, а саме: м. Ічня, с. Августівка, смт Дружба, с. Гмирянка.

Всього до проведення рятувальних та інших невідкладних робіт в районі надзвичайної ситуації залучено понад 1 тисячу осіб та 214 одиниць техніки.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News